20 döda i israelisk attack mot Gaza

imageproxy.a2d.tv?source=https%3A%2F%2Fassets.tv4.se%2Fimages%2Fdefault og image


Bland de döda finns sex barn och tre kvinnor, enligt den lokala hälsomyndigheten. Några av offren sägs ha befunnit sig i de “säkra zonerna”, där den israeliska militären släppte flygblad över Gaza som uppmanade palestinier att söka skydd.

Tolv av offren ska ha dött i attacker mot tre hus i Nuiserat, som sedan 1948 har fungerat som ett flyktingläger för fördrivna palestinier. En reporter från nyhetsbyrån AP räknade kropparna på ett lokalt sjukhus.

Samtidigt pågår samtal mellan Israel och medlare från USA, Egypten och Qatar, om att försöka förhandla fram en vapenvila och frigivningen av israeliska gisslan i Gaza.

De senaste flyganfallen kom bara timmar efter att israeliska stridsflyg attackerade en skola dit flyktingar hade sökt skydd utanför staden Khan Yunis. Dödssiffran har stigit till 31, inklusive åtta barn, säger personalen på Nassersjukhuset till AP.

Israels armé säger att den undersöker rapporterna om civila dödsfall och luftanfallet på skolan, och att den riktade sig mot en Hamas-milisman som påstås ha deltagit i Hamas terrorattack mot Israel den 7 oktober förra året.


Upptäck mer från idag nyheter

Prenumerera för att få de senaste inläggen till din e-post.

Lämna ett svar

Upptäck mer från idag nyheter

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa

Rulla till toppen