Ann-Christin (KD) flydde hemmet under midsommar

25 ludvika badhus


Hoten efter beslutet att lägga ner badhuset blev för mycket för Ludvikapolitikern Ann-Christin Anderberg (KD).
Under midsommarhelgen valde hon att lämna staden för att andas med andra ord.
– Vi tyckte inte att det var kul att vara hemma, säger Ann-Christin Anderberg till idag nyheter Nyheterna.

Som många kommuner brottas Ludvika med ekonomin. För att kalkylen ska gå ihop måste kommunen spara en och en halv procent av budgeten i år och man har infört både anställnings- och inköpsstopp.

Som en del av sparpaketet har majoriteten röstat för att lägga ner verksamheten i Grängesbergs badhus som drivs av kultur- och samhällsbyggnadsnämnden.

Kommunalrådet Ann-Christin Anderberg (KD) får i mitten av juni ett samtal från kommunens säkerhetschef som berättar att det som uppfattas som ett hot riktats mot henne och hennes kollegor Håge Persson (M) och Leif Andersson (S) har polisanmälts. Det var Nya Ludvika Tidning först att berätta om.

“Extremt dålig touch”

Hoten dyker upp i en Facebook-grupp där många Grängesbergsbor uttryckt besvikelse över beskedet. En person skriver “Ditt hus brinner ner”.

– Jag är extremt illa berörd. Jag känner att jag inte kan försvara mig mot det, säger Ann-Christin Anderberg till idag nyheter Nyheterna.

Ann-Christin beskriver känslan av att vara hemma som obehaglig och under midsommarhelgen tog hon och hennes man beslutet att

– Vi tyckte inte att det var kul att vara hemma, så vi åkte iväg och tog en helg på ett annat ställe, säger Ann-Christin Anderberg.

Kan inte ta bort obekväma beslut

Anderberg har varit engagerad i politiken i Ludvika sedan 2010, först i en lokal gruppering och sedan i Kristdemokraterna.

– Jag har aldrig varit inblandad i en så hotfull situation tidigare. Det är tuffare attityd på något sätt.

– Det är klart att vi som politiker fattar obekväma beslut, men man får inte ducka för dem. Och det är inte många kommuner i vår storlek som har två badhus.

Ann-Christin Anderberg upplever att stödet, både från kollegor lokalt och från partiorganisationen, är starkt. Nu tycker hon att det är viktigt att få bukt med de hot som förekommit.

– Det är väldigt allvarligt om den här hårda tonen fastnar. Hur kan vi få folk att våga satsa på politiken och vilja vara med, säger Ann-Christin på frågan.


Upptäck mer från idag nyheter

Prenumerera för att få de senaste inläggen till din e-post.

Lämna ett svar

Upptäck mer från idag nyheter

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa

Rulla till toppen