Är de kriminella gängen kvinnornas fel? undrar Lisa Magnusson

06c8e850 d2eb 4007 9dd2 a434734d039906c8e850 d2eb 4007 9dd2 a434734d0399

Mår din son dåligt i skolan? Är du trött på försenade tåg? Tycker du att svenska poliser är alldeles för elaka? Filosofiprofessor Erik J. Olsson och debattör Catharina Grönqvist Olsson har universallösningen!
Den observante mediekonsumenten kanske känner igen honom som eldsjälen bakom Academics Rights Watch, en stödgrupp för högerinriktade akademiker, som har fått stort medieutrymme i sin kamp mot samhällets förfall.

Han brukar säga saker som: “I en feminin kultur är normen den genomsnittliga studenten och svaga elever belönas, i en manlig är normen den bästa studenten och excellens belönas.” (SvD 11/5)
Nu ger paret ut en bok, “The soft state”, som handlar om hur samhället har lossnat i kanterna på grund av sexets hemliga – i deras ögon otäcka – ohämmade framfart. Grundskolan är redan för “tjejorienterad”, hävdar de i en debattartikel i Expressen (30/6): Allt fokus på “mångfald” istället för att lära sig fakta gör att killar tröttnar och istället vänder sig till de kriminella gängens “löften om ett spännande liv”.

Allt fokus på “mångfald” istället för att lära sig fakta gör att killar tröttnar och istället vänder sig till de kriminella gängens “löften om ett spännande liv”.

Att pojkarna hamnar som blir allt tydligare. Enligt en ny stor studie det beror på att de pluggar mindre, slarvar med sina läxor och inte läser böcker på fritiden. Men Erik J. Olsson och Catharina Grönqvist Olsson pratar hellre om vikten av att göra sig av med förtrycket av könsfixerade lättkränkta feminister.
Visst finns det ett verkligt problem med människor som kräver att världen ska stå på tå runt dem. Som tror att de jobbar för frihet – samtidigt som de trycker ner allt och alla i sin egen svartvita, extremt smala förklaringsmodell. Som säger sig representera förnuftet, trots att de inte lyckas hålla mer än en enda, väldigt enkel tanke i huvudet.
I detta har Erik J. Olsson och Catharina Grönqvist Olsson helt rätt. Det är bara det att de själva är en del av problemet så att säga.
Läs mer:

Erik Helmerson: Ronaldos tårar bevisar ingenting – visst kan män gråta
Susanne Nyström: Man ska inte vara sig själv, man ska vara någon som andra vill umgås med


Upptäck mer från idag nyheter

Prenumerera för att få de senaste inläggen till din e-post.

Lämna ett svar

Upptäck mer från idag nyheter

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa

Rulla till toppen