Baldwins roll som medproducent inte relevant för rättegången

d413c1b7 8699 4f2b a4ab c402d614d847d413c1b7 8699 4f2b a4ab c402d614d847

I måndags, dagen före rättegången, vann Baldwins försvarsadvokater en delseger när de lyckades få gehör för uppfattningen att Baldwins roll som medproducent till filmen “Rust” inte är relevant för rättegången.
Åklagarna hade hoppats kunna hävda att Baldwin som medproducent också var ansvarig för säkerheten vid inspelningen. Således skulle man kunna stärka en alternativ skuldteori utöver hans påstådda oaktsamma användning av ett skjutvapen.

Men också åklagarens sida hade succé i måndags. Åklagare argumenterade framgångsrikt för att utesluta resultaten av en statlig arbetsplatsutredning som placerade mycket av skulden på filmens regissörsassistent snarare än på Baldwin.
Alec Baldwin åtalas för dråp efter att ha avlossat en pistol under en filminspelning utan att veta att den var laddad. Vapnet som ansvarade för inspelningen, 24-åriga Hanna Gutierrez Reed, har tidigare dömts till ett och ett halvt års fängelse för vållande till annans död. Om 66-årige Baldwin fälls riskerar även han 18 månaders fängelse.
Läs mer:
Många turer innan Baldwin-rättegången


Upptäck mer från idag nyheter

Prenumerera för att få de senaste inläggen till din e-post.

Lämna ett svar

Upptäck mer från idag nyheter

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa

Rulla till toppen