Barnabás Varga fick flera frakturer – operation väntar

d123b164 7e3d 446d a028 71a47ed6c359


Tv-tittare världen över och publiken i Stuttgart följde med stor oro scenerna i Skottlands straffområde i slutet av matchen.
Barnabás Varga föll till marken efter en kollision med Skottlands målvakt Angus Gunn och drabbades av spasmer. Lagkamrater rusade fram och satte honom i sidoläge medan de kallade på sjukvårdspersonal.
Ungern behandlades snabbt medan filtar lades över honom och räddningspersonal. Först efter flera minuter bars Varga ut på bår för vidare färd till sjukhus.

Enligt ungerskan fotbollsförbundet Varga fick flera frakturer i ansiktet och han slogs också medvetslös efter kollisionen med Gunn. Troligtvis kommer han att opereras inom kort för sina skador.
Han kommer inte heller att spela mer i EM.
Ungern vann den högdramatiska finalmatchen i gruppen med 1–0. Först i den tionde tilläggsminuten kom avgörandet när Kevin Csoboth gjorde segermålet.
– Det var fruktansvärt, hemskt att se Barnabas i det tillståndet. Vi ville vinna för hans skull och vi tillägnar honom segern, säger lagkamraten Roland Sallai till nyhetsbyrån AFP.

Roland Sallai.

Foto: Silas Schueller/TT

Med segern Ungern har chansen att gå vidare till åttondelsfinal som en av de fyra bästa grupptreorna.
Tyskland vann grupp A före Schweiz och båda är redo för vidare spel i turneringen.


Upptäck mer från idag nyheter

Prenumerera för att få de senaste inläggen till din e-post.

Lämna ett svar

Upptäck mer från idag nyheter

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa

Rulla till toppen