Clas Svahn om Roswell-kraschen: Många teorier om föremålet

27a3f8da 494d 43bd 8e0b 41dac8278f72


Ingen dokumentär, ingen bok, ingen artikel om UFO:n kan undvika att ta upp den så kallade Roswell-kraschen i början av juli 1947.
Vad vi vet är att en man vid namn Mac Brazel hittade några konstiga föremål på sin egendom på morgonen den 5 juli. Två dagar senare kom en major från den närliggande flygbasen, Jesse Marcel, till platsen och kunde själv konstatera att “något måste ha exploderat i luften och sedan fallit till marken”.

Men ridån skulle snabbt dras ner. Vid en presskonferens samma kväll visade general Roger Ramey delarna och gjorde det klart för pressen att det hela hade varit en väderballong.
Det var inte många som trodde på den historien.
Istället kom information om små kistor och hemliga försändelser till Area 51, den topphemliga flygbasen i Nevadaöknen. Själv stod jag vid porten till basen i slutet av förra året. Att gömma något därinne är verkligen inte svårt. Massor av öken och gott om utrymme att gräva underjordiska anläggningar.
Men kanske, kanske har det som hände 1947 nu fått en förklaring som inte går att ignorera. Även om förklaringen är minst lika märklig som om det hade varit kraschande utomjordingar.
Och vi kommer naturligtvis inte från Area 51.
Låt oss spola tillbaka till 2011.
I boken “Area 51 – An uncensured history of America’s top secret military base” menade journalisten Annie Jacobsen, nominerad att ta emot Pulitzerpriset 2016, att kraschen var resultatet av en desinformationskampanj som den dåvarande sovjetiska diktatorn Josef iscensatt. Stalin.

Allt lät mer som en skräckinspirerad science fiction-roman än något som hände i verkligheten

Enligt Jacobsens källa skulle flera varelser ha varit ombord på farkosten när den kraschade. Men det fanns inga utomjordingar utan deformerade människor. Två av dem hade överlevt och förvarades länge i ett slags rör med ett ämne som skulle hålla dem vid liv: “Ibland öppnades deras mun som om de försökte säga något”, skriver Jacobsen i boken.
Enligt källan var det barn i 13-årsåldern men med stora vanställda huvuden och med alldeles för stora ögon.
Allt lät mer som en skräckinspirerad science fiction-roman än något som hände i verkligheten.
Enligt Jacobsens källa var tanken att farkosten skulle landa intakt och att “varelserna” skulle gå av och sedan tas för invaderande besökare från en annan planet och på så sätt skapa panik.
Men, men… Källan var anonym. Ingen som läste informationen i hennes bok kunde känna sig säker på vad som stod där.
Nu berättar Annie Jacobsen för första gången vem hennes källa var. Det gör hon i en intervju med AI-forskaren Lex Fridman, som arbetar på ärevördiga MIT i USA.

Uppgifterna kom från en av USA:s mest betrodda vetenskapsmän, en man som anförtrotts den högsta säkerhetsnivån och som hade tillgång till information som få andra hade: Alfred O’Donnell.
O’Donnell, som gick bort 2015, var mannen bakom 168 kärnvapenprov på testplatsen i Nevada (bredvid Area 51) och efter kriget en av medlemmarna i det topphemliga Manhattan-projektet som gav USA att bomberna släpptes på Hiroshima och Nagasaki. Och anställd inom det skumma försvarsföretaget EG&G.

Om detta är sant, och Jacobsen inte tvivlar, kan hela ofoget plötsligt ta en ny vändning

O’Donnell sa till Jacobsen att USA försökte upprepa Stalins experiment:
– Vi gjorde medicinska experiment på handikappade barn och på fångar. Människor dödades, sa O’Donnell till Jacobsen.
Om detta stämmer, och Jacobsen inte tvivlar, kan hela ofoget plötsligt ta en ny vändning. Inte för att det förklarar alla konstiga iakttagelser, men kanske betyder det att meddelaren David Grusch har både rätt och fel. Det finns verkligen räddade skepp och varelser men de har en jordisk förklaring. Men eftersom O’Donnell är död kan en utomstående aldrig veta säkert.
Som vanligt när det kommer till UFO:n finns det anledning att ha lite is i magen och vänta på de hårda bevisen.

Läs fler artiklar av Clas Svahn:
“NATO-medlemskap sätter öppenheten om UFO:n på prov”
“Förvänta dig inga snabba svar på mysteriet”
“Ufo-mysteriet växer efter hemlig utfrågning”
“Det här är verkligen goda tider för konspirationsteoretiker”


Upptäck mer från idag nyheter

Prenumerera för att få de senaste inläggen till din e-post.

Lämna ett svar

Upptäck mer från idag nyheter

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa

Rulla till toppen