Cristiano Ronaldo tog selfies på plan – men gjorde inga mål

e1677c38 33b8 4cfb bf3d 2b32078d97d7


Det har gått 54 minuter av matchen, Turkiet gör ett misstag i försvaret och Cristiano Ronaldo kan springa omarkerad med bollen mot mål. Han har bra chans att göra mål i sitt sjätte EM i rad och bli den äldsta EM-målskytten någonsin. Men det gör han inte. Istället passar han Bruno Fernandes som gör 3-0 för Portugal mot Turkiet.
Det är kanske en välviljagest som Cristiano Ronaldo behöver.
Här är han, 39 år gammal, 20 år efter sitt första EM. Portugal, en av favoriterna att vinna turneringen, spelar sin andra EM-match, mot Turkiet på Westfalenstadion i Dortmund, och många ifrågasätter om han verkligen tillför något.

Som vanligt det är svårt att hitta en Portugal-tröja på publiken som går till arenan som inte har hans namn på baksidan. Välrapporterade våldtäktsanklagelser har inte påverkat den speciella dragningskraft Cristiano Ronaldo har på både en global och portugisisk publik.
Efter matchen är planen fylld med stewards för att förhindra att folk kommer ner från läktaren för att nå honom.
Men, ska han själv börja?
EM:s största stjärna har en helt annan säsong än vanligt bakom sig. Ett år efter att han och en mängd andra spelare lämnade Europa för Saudiarabiens jätteinvestering i sin inhemska liga, har utsikterna här förändrats. Förr till det sämre. Visst, Saudiarabien har effektivt säkrat värdskapet för VM 2030 sedan dess, men just nu känns det inte som att vi snart kommer att sitta och titta på Al-Nassr och Al-Hilal varje helg framöver.

Bild 1 av 2

Foto: Patricia de Melo Moreira/AFP

Bild 2 av 2

Foto: Patricia de Melo Moreira/AFP

Ha ett par istället spelare som redan lämnat ligan, läktarna gapar ofta tomma, och Bloomberg rapporterar att längden på “The Line”, den hypermoderna staden som skulle skära 15 mil genom öknen och är kronprins Mohammed bin Salmans stora skryt, minskar med 98,6 procent eftersom den kommer att bli för dyr.
Cristiano Ronaldo har givetvis slagit ligans målrekord med 35, men vart han än har tagit vägen har folk också ropat “Messi” efter honom. Två gånger har han gjort obscena gester mot publiken, vid ett tillfälle stängdes han av från en match.
I EM har flera spelare från den saudiska ligan varit bleka, med Frankrikes N’Golo Kanté som ett lysande undantag.
Redan i VM för två år sedan bänkade förbundskaptenen Fernando Santos Cristiano Ronaldo, men när Roberto Martínez tog över började han spela honom från start igen.

Inför lördagens match den portugisiska publiken, som är i minoritet, skanderar hans namn.
När Portugal gör sitt första mål efter 20 minuter är Cristiano Ronaldo där, precis framför mål när bollen kommer. Han försöker nå den, men den är för långt borta och istället fastnar han på något sätt i gräset och ramlar. Bakom honom står Bernardo Silva och gör 1–0.
Det andra målet är nästan komiskt, när Turkiets Samet Akaydin tror att han skickar bollen till målvakten Altay Bayındır men inte kollar om han faktiskt är där. De springer båda för att försöka förhindra ett spektakulärt självmål, men hinner inte.
Några minuter senare försöker Cristiano Ronaldo ett skott från långt håll, det går över. Publiken börjar skandera hans namn igen.
I andra halvlek igång två olika barn går in på planen och försöker ta selfies med honom, den första lilla killen lyckas och kramar sin idol som är road och ler glatt efter mobilkameran. När samma sak händer i slutet av matchen vinkar han bort ungen.
För andra matchen i rad vinner Portugal, idag med 3-0. För andra gången spelar Cristiano Ronaldo hela matchen. Både före och efter domarens blåsning springer fler in från publiken för att försöka komma nära honom.


Upptäck mer från idag nyheter

Prenumerera för att få de senaste inläggen till din e-post.

Lämna ett svar

Upptäck mer från idag nyheter

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa

Rulla till toppen