Croneman: Underkänt SVT – låt Johan Kücükaslan leda studion

a8fcb81b 2a2d 482a 981a eb2279981f1da8fcb81b 2a2d 482a 981a eb2279981f1d

Vissa läsare tycker att SVT får orättvist mycket kritik för sina sändningar från fotbolls-EM i Tyskland – de flesta som skriver är mycket tuffare: De tycker att SVT har varit förödande.

Det sägs ofta diplomatiskt att “sanningen ligger nog någonstans däremellan” (extreterna), men i det här fallet tror jag att de värsta kritikerna har rätt i allt.
Johan Kücükaslan på plats i Tyskland räddar en del av SVT:s sändningar helt själv – han borde få forma och leda nästa VM- eller EM-studio på André Pops bekostnad. Han borde ha gjort det redan i år. (Hans bonusintervju med Marco Materazzi visade klass.)
Jag försöker sätta betyg på de andras insatser på SVT, det är en nästan omöjlig uppgift. Den är underkänd av de flesta, de lägsta betygen får Jonas Eriksson, Daniel Nannskog, Glenn Strömberg, Chris Härenstam, Therese Strömberg, Hanna Marklund, Ola Bränholm och…
Fanns det några kvar?
Om litteratur- och teaterkritiker skulle vara på samma usla nivå: “Det finns många meningar i den här boken”. “Han som spelar Hamlet kan alla sina repliker utantill. Det är väldigt bra gjort. “Hon som skrev den här boken fick verkligen sitta länge och skriva”. “Det är väldigt bra stavat”!
Glenn Strömberg och Daniel Nannskog pratar som fotbollstränare: Du måste möta bollen, du måste passa bollen, du måste skapa chanser.
Daniel Nannskog anklagar Italiens spelare för att inte ha ett “djävulsansikte”. Herregud. Skicka ner honom till presskonferenserna i Tyskland efter matcherna så att han kan ställa sina smarta frågor direkt till spelare och tränare. “Varför sprang du inte mycket snabbare? Det är lättare att göra mål om du träffar målet och inte skjuter utanför”.

Deras “enkla” vänskapssnack under matcherna är ett lågvattenmärke som borde leda till att åtminstone ansvariga i ledningen avskedas.

Jag såg själv två italienska anfallare som på övertid, under 0-2, tog ett antal maxlöpningar i toppen för att jaga boll och motståndare. Hanna Marklund säger om spelare i världsklass att: “Han är väldigt bra på att ta emot bollen och vända på den”. Jesus.
Vet de verkligen nivån på dessa spelare? Jo, de flesta av dem kan passa bollen, ta en boll ner, springa, vända upp, leta efter ledigt utrymme på kanten. Det kan du till och med kräva av spelare i lingonserien. Om England inte kan få spelet att fungera kan Glenn Strömberg verkligen förklara varför: “De måste flytta”!
En kollega hade en intressant teori om varför TV4 kollektivt är på en helt annan nivå när det gäller att tillföra något till matcherna, förklara fotboll, vad som händer och varför: De har en enkel rutin, sina bästa medarbetare (Dahlin, Lundh, von Knorring, Granqvist, Pinthorp etc) jobbar med fotboll året om, kommenterar de stora matcherna och de största ligorna varje vecka, de poddar och skriver fotboll – SVT jobbar med en amputerad och impotent fotbollstidning om allsvenskan en gång i veckan, de saknar erfarenheten, kunskapen, de har bara klyschorna och förenklingarna att ta till (Glenn Strömberg har MYCKET högre krav på sig själv på Viaplay).

På Viaplay och Instagram Det är sant att han hänger med Niklas Holmgren, men han och Chris Härenstam i SVT slår alla rekord i oseriöst skämt: “Hur mycket snusar du i en pinne, Glenn?”
Tack SVT, jättebra och viktigt extramaterial.
Deras “enkla” vänskapssnack under matcherna är ett lågvattenmärke som borde leda till att åtminstone ansvariga i ledningen avskedas.
Jag skulle ta bort ett par av SVT:s anställda inför kvartsfinalen om jag var deras chef, så illa är det. Ren panik.


Upptäck mer från idag nyheter

Prenumerera för att få de senaste inläggen till din e-post.

Lämna ett svar

Upptäck mer från idag nyheter

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa

Rulla till toppen