Då ska du inte lyssna på magkänslan – Kalle Norwald tipsar


När ska man följa sin magkänsla och när ska man strunta i den? Många kanske tänker på det gamla uttrycket “lita alltid på din magkänsla”, men Kalle Norwald, psykoterapeut och sexolog, tycker att det ska man inte göra.

– Magkänslan är vår intuition där vår kropp säger oss något. Här är det vår upplevelse av livet som kommer in och ibland sabbar för oss. Har du fallit för samma typ av person hela tiden säger magkänslan “ja, jättebra, spring dit för du klarar det”, men där lurar vi oss själva.

Och det är inte konstigt att vi gärna upprepar gamla mönster, säger Kalle Norwald.

– Vi skulle vilja ha den kärlekseufori som förälskelsen ofta ger oss. Och så lyssnar vi gärna inåt och tänker att här har vi ett avslut. Men eftersom tarmen är ett resultat av vår tidigare historia och vi kanske inte har haft den här kärleken som varade så kan magen lura oss lite.

Så bryter man gamla mönster

Att träna på att bryta sina gamla mönster är något som Kalle Norwald uppmuntrar.

– Om vi ​​dejtar på samma sätt hela tiden, på samma app, går vi till samma bar, vi dricker samma drink eller samma kaffe och då förväntar vi oss ett nytt resultat. Det får vi inte. Vi måste hitta andra sätt att dejta. Ni kanske hoppar över appen och träffas på andra sätt.

Och oavsett om man försöker träffa någon genom gemensamma vänner, på jobbet eller genom en utbildning så tror Kalle Norwald att det är viktigt att ge sig själv tid att landa på känslan.

– Tillåt dig själv att vara i känslan lite längre men också tänka på det. Det finns en risk om vi tror det, nu kommer min magkänsla att säga så här, och sedan låter vi det styra alla våra val i livet. Vi måste köra interaktionen, tanken, känslan, tanken, känslan.

Då ska du lyssna på din magkänsla

Men även om magkänslan ibland kan lura oss så påverkar den fortfarande många av våra kärleksval. Och det är viktigt att också lyssna på det, säger Kalle Norwald.

– När man faller för en person som slänger runt alla känslor i kroppen och som gör det underbart och att nyfikenheten får utrymme att frodas, då ska man lyssna på dem.

Du kan bli bättre på att lyssna och förstå din magkänsla, men som med många saker i livet kräver det övning. Att skriva dagbok kan vara ett sätt. Men det viktigaste är att våga ha lite is i magen.

– Vi ska inte lyssna på vår magkänsla när den kräver att vi tar väldigt stora beslut på kort tid. Då måste du säga, stopp, vänta, jag behöver tänka på det här ett tag, säger Kalle Norwald och fortsätter:

– Vi behöver hitta balansen och då behöver vi tid.

Se hela intervjun i klippet nedan

imageproxy.a2d.tv?source=https%3A%2F%2Ftvmedia.image service.eu north 1 prod.vmnd

Idag 09:57

Älskar akut om magkänsla: “Vår kropp säger oss något”


Upptäck mer från idag nyheter

Prenumerera för att få de senaste inläggen till din e-post.

Lämna ett svar

Upptäck mer från idag nyheter

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa

Rulla till toppen