Dansbandsföretag i konkurs – idag nyheter

Konkurs


Ett företag som föga överraskande handlar med dansband och musik har gått i konkurs. Bolaget från Skara vid Dansbandskungen AB försattes på egen ansökan i konkurs. Verksamhetsbeskrivningen för företaget följer nedan, men i praktiken var företaget upptaget av musikproduktion och konstnärlig verksamhet.

“Musikproduktion, konstnärlig verksamhet, konsultverksamhet inom musik- och filmbranschen samt foto- och reklamverksamhet.”

Bolaget hade före sin konkurs en anställd enl Bolagsverket. Personalkostnaderna var också den största enskilda kostnadsposten för bolaget.

Fallande försäljning och ökande förluster

Bolagets utveckling de senaste åren har varit tuff. Under 2019, före coronapandemin, hade företaget intäkter på nästan en miljon kronor och en vinst på drygt 110 000 kronor. Det var också företagets första verksamhetsår. Efter det började det dock gå utför direkt.

Även om man under pandemins första år lyckades hålla intäkterna på ungefär samma nivå som tidigare sjönk resultatet till en vinst på 4 000 kronor. En stor del av intäkterna under det året var också stöd från olika myndigheter.

Året därpå sjönk intäkterna och företaget började gå med förlust. 2022 uppgick intäkterna till drygt 300 000 kronor. Förlusten var densamma samma år.

Skatteskulder

I slutet av 2022 krävde Skatteverket även pengar tillbaka för stöd under pandemin. Det var början på slutet för företaget. Till sist gick företaget i konkurs på egen ansökan. Då var det bara statsskulder som företaget fick betalningsanmärkningar för. Ägaren har också kommenterat detta tidigare NLT och sa sedan följande.

-Det fanns inga pengar i företaget att betala tillbaka något med.

Verksamheten lever vidare

I ovanstående intervju meddelar ägaren också att verksamheten nu lever vidare i företaget Dansbandskungen Music istället.

Under sommaren har framträdanden bland annat ägt rum på Olstorps Festplats i Tidan.


Upptäck mer från idag nyheter

Prenumerera för att få de senaste inläggen till din e-post.

Lämna ett svar

Upptäck mer från idag nyheter

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa

Rulla till toppen