Debatt: Glädjande att politiker inser att vi är en kunskapsstyrd organisation.

Debatt Gladjande att politiker inser att vi ar en kunskapsstyrdimage.php?type=preview&uuid=805f55e5 b8bf 5568 a6c8

På sikt blir konsekvensen av den bristande kompetensutvecklingen att vi står stilla, utan möjlighet att utveckla verksamheten inom hälso- och sjukvården, skriver Christofer Lindholm, ordförande i Värmlands läkarförbund och Marina Tuutma, ordförande i Värmlands distriktsläkare. förening.

Vi i Värmlands läkarförbund och Distriktsläkarföreningen i Värmland tycker att det är glädjande att politikerna inser hur viktig kunskapsutveckling är. I artiklar i lokala medier gick det att läsa följande angående deltagande i Almedalen från regionstyrelsens ordförande Åsa Johansson:

“Det är mycket pengar, men rimligt eftersom det är viktigt för oss att hänga med i utvecklingen.”

Oppositionen håller med och regionstyrelsens vice ordförande Fredrik Larsson säger följande: “Det är en fantastisk möjlighet att få kunskap, knyta kontakter och ta del av diskussioner om samhällsutvecklingen”.

Han fortsätter: -“vi kan inte sluta utveckla vår verksamhet, då står vi istället stilla”.

Kunskapsutvecklingen för specialistläkare i Värmland har minskat drastiskt det senaste året, vi har inte fått gå på kurser och konferenser eller delta i våra specialföreningars möten. Det är där den senaste kunskapen kan inhämtas och det finns fantastiska möjligheter att få kunskap, knyta kontakter och delta i diskussionen om utvecklingen inom verksamheten. Allt detta hämtas sedan hem till våra invånare i Värmland för att ge en vård som står sig nationellt kvalitetsmässigt

Konsekvensen av På sikt gör bristen på kompetensutveckling att vi står stilla, utan möjlighet att utveckla verksamheten inom vården. Läkarnas fortbildning är därför nödvändig för att patienterna ska få en säker vård av hög kvalitet.

Vi är glada att se att det nu öppnar upp för att ta hem kunskap och utveckla verksamheten igen. I och med att regionen är representerad i Almedalen utgår vi från att vi efter sommaren åter kommer att ges möjlighet att delta på liknande arenor för att utbyta kunskap och utveckla verksamheten vi arbetar inom.

Christopher Lindholm, ordförande Värmlands läkarförening

Marina Tuutma, ordförande distriktsläkarförening Värmland


Upptäck mer från idag nyheter

Prenumerera för att få de senaste inläggen till din e-post.

Lämna ett svar

Upptäck mer från idag nyheter

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa

Rulla till toppen