Debatt: Integrationens skenheliga hjältar: Socialdemokraternas dubbelspel

Debatt Integrationens skenheliga hjaltar Socialdemokraternas dubbelspel scaledimage.php?type=preview&uuid=ee620cce 5543 56ef a5e1

Det är inte svenska medborgare som har skapat dessa problem. Det är inte de som ska behöva bära integrationsbördan, skriver Jessica Stegrud och Mikael Strandman.

Socialdemokraternas senaste integrationsförslag är ännu ett exempel på deras oförmåga att ta ansvar för de problem de själva skapat. Istället för att erkänna sitt misslyckande lägger de nu ansvaret på gemene man att städa upp efter sin ogenomtänkta politik.

Socialdemokraterna vill nu få till en “fysisk omvandling” av utsatta områden och hävdar att det är nödvändigt att motverka segregation och främja integration. Men låt oss vara tydliga: det är inte svenska medborgare som har skapat dessa problem. Det är inte de som ska behöva bära integrationsbördan. Ansvaret för att bli en del av det svenska samhället måste läggas där det hör hemma – på dem som kommer till vårt land.

Socialdemokraternas förslag är inget annat än en förtäckt form av social ingenjörskonst, som förutsätter att man kan lösa komplexa sociala problem med enkel matematik som kommer att kosta svenska skattebetalare miljarder utan att ta itu med de verkliga problemen. Att sprida de bakomliggande problemen med bristande integration och utbredd brottslighet till väl fungerande områden kommer inte att lösa någonting.

Det är ironiskt att Socialdemokraterna försöker framstå som integrationens hjältar, nu när problemen de själva skapat har blivit så stora att inte ens de kan blunda för dem längre. Detta är hyckleri på högsta nivå.

Sverigedemokraternas politik har alltid varit tydlig: en efterfrågebaserad integrationspolitik som ger rätt till välfärd i takt med språkinlärning, arbete och slutligen medborgarskap. Det är inte allmänheten som ska anpassa sig till de nyanlända, utan de som kommer hit måste ta ansvar för sin integration och anpassa sig till det svenska samhället.

Vi måste ställa hårdare krav på integration och tydligt signalera att det är invandrarnas ansvar att bli en del av det svenska samhället. Socialdemokraterna har orsakat Sveriges integrationsproblem och nu förväntar de sig att resten av befolkningen städar efter dem. Det är dags att vi sätter ner foten och kräver verklig förändring istället för Socialdemokraternas kosmetiska lösningar.

Jessica Stegrud

Riksdagsledamot (SD)

Mikael Strandman

Distriktsordförande, SD Värmland


Upptäck mer från idag nyheter

Prenumerera för att få de senaste inläggen till din e-post.

Lämna ett svar

Upptäck mer från idag nyheter

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa

Rulla till toppen