Debatt: Svensk industri behöver verkliga lösningar, inte falska påhopp från Socialdemokraterna

Debatt Svensk industri behover verkliga losningar inte falska pahopp fran scaledimage.php?type=preview&uuid=d140e77a 0f4d 5e4e 9e4f

Socialdemokraterna fortsätter att sprida falska anklagelser om Sverigedemokraternas politik. Det är dags att vi klargör vilka åtgärder som verkligen behövs för att stärka svensk industri.

Sverige står inför stora möjligheter med den nya industrialiseringen, men dessa möjligheter kräver en politik som ser till hela Sveriges behov, inte bara storstäderna.

Sverigedemokraterna har länge betonat vikten av en stabil och hållbar energiförsörjning, en faktor som är avgörande för branschens långsiktiga utveckling. Socialdemokraternas förslag att satsa på mer vindkraft är både kortsiktigt och otillräckligt. Enbart vindkraft kan inte försörja våra energibehov, särskilt när vi står inför en framtid med ökade industriella krav.

Vi behöver en mångsidig energimix som inkluderar kärnkraft och vattenkraft, något som Socialdemokraterna struntar i.

Sverigedemokraterna har också varit tydliga med att vi behöver en politik som gynnar hela landet. Socialdemokraternas förslag om att bygga incitament och statliga kreditgarantier för tillväxtkommuner misslyckas med att ta itu med centraliseringens grundläggande problem. Vi ska främja en decentraliserad utveckling där även små och medelstora städer ges möjlighet att blomstra.

Socialdemokraternas nuvarande strategi innebär att investera i ett fåtal helt eller delvis statligt finansierade riskprojekt som Northvolt, Hybrit och H2GS och strunta i andra branschers överlevnadsförmåga.

Sverigedemokraterna fokuserar dock på en effektiv resursanvändning och ett samarbete mellan industri och forskning. Vi vill säkerställa att varje satsad krona ger maximal avkastning för samhället.

Medan Socialdemokraterna försöker profilera sig med symbolpolitiska förslag som lärlingsgarantin står vi Sverigedemokrater för en realistisk och effektiv politik som säkerställer att det överhuvudtaget finns arbetsplatser och företag som kan ta emot dessa lärlingar.

Sverigedemokraterna står för en pragmatisk och långsiktig politik som ser till hela Sveriges bästa. Vi vill se en stark svensk industri som inte bara överlever, utan som blomstrar och leder vägen för framtida innovation och tillväxt.

För att nå dit behöver vi en regering som vågar ta de svåra besluten, som inte faller för kortsiktiga lösningar och som alltid sätter Sveriges intressen främst. Vi Sverigedemokrater arbetar kontinuerligt inom ramen för Tidssamarbetet för att ta den rollen och säkra en hållbar och framgångsrik framtid för svensk industri.

Tobias Andersson (SD)Ordförande i näringsutskottet

Mikael Strandmandistriktsordförande SD Värmland


Upptäck mer från idag nyheter

Prenumerera för att få de senaste inläggen till din e-post.

Lämna ett svar

Upptäck mer från idag nyheter

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa

Rulla till toppen