Men när Folkrepubliken Kina fyller 75 år är det ett land där många känner sig osäkra på framtiden. Ett samtal med kineserna leder nästan alltid till oro för ekonomin. Alla känner en ung person som har svårt att få arbete, trots hög utbildning. Många rapporterar att värdet på deras bostäder har minskat och att de undviker att köpa nya saker. De sparar hellre pengarna för att ha en buffert om de blir av med jobbet eller blir sjuka.
Att resa är inte längre lika självklart. Ett tydligt tecken på detta är att flygpriserna under semestern är 20-25 procent lägre än under förra årets nationaldag.
Och från vissa städer kan höras desperata uppmaningar för att få folk att komma dit och skiljas från pengar. Här ligger kuststaden Xiamen, som på Douyin, den kinesiska versionen av Tiktok, lockar besökare med att de inte behöver oroa sig för parkeringsregler. De kommer inte att dela ut böter. Inte heller ringa trafikbrott kommer att bestraffas.
Flera andra städer har liknande erbjudanden. Det är anmärkningsvärt i ett annars strikt regelsamhälle. Och den stora staden Shanghai delar ut kuponger för restauranger, hotell, biografer och sportevenemang under Golden Week.
Kom hit, konsumera, är budskapet. Men kineserna är skeptiska efter pandemin, som slog hårt. Företag tvingades stänga och människor förlorade sina jobb. Krisen i den skuldtyngda fastighetsbranschen avslöjades och nu faller priserna på bostäder, kinesernas populäraste sparform.
Nu verkar det som Kinas högsta ledare har vaknat. Förra veckan sänkte centralbanken räntan och sänkte kravet på kontantinsats för bostadsköp. Bara några dagar senare kom politbyrån, Kinas högsta politiska organ under ledning av Xi Jinping, ut och meddelade att stimulansen kommer. Xi Jinping har hållit tillbaka länge. Hans tes är att människor blir lata om de får för många förmåner. Kanske är en vändning på gång.
Upptäck mer från idag nyheter
Prenumerera för att få de senaste inläggen skickade till din e-post.