Elavbrott i Texas efter Beryl – hettan nytt hot

bd9a1c55 a387 4d3e 8fe7 91ed5afb495e


Mer än 2,5 miljoner hushåll är utan ström, främst runt Houston, efter att den rekordstora orkanen Beryl landat i Texas som en kategori 1-orkan tidigt på måndagen, lokal tid.

Orkanen har orsakat stor förödelse på de karibiska öarna, med elva rapporterade dödsfall. I Texas ska ytterligare åtta personer ha dött, bland annat efter att träd fallit på fordon och hem.
Beryl förde med sig skyfall och en flodvåg, och även efter att orkanen försvagades till en tropisk storm, varnas det för översvämningar och lokala tromber i östra Texas, västra Louisiana och Arkansas.
Flygbilder från kusten visar stora översvämmade områden mellan Corpus Christi och Galveston, med motorvägar, bostadsområden, lager och husbilar under vatten.

Orkanen har orsakat stor förödelse, först på de karibiska öarna och nu i Texas.

De kommande dagarna väntas höga temperaturer i Texas, och nu kommer det att varnas för nya påfrestningar om elektriciteten inte kommer tillbaka tillräckligt snabbt. Prognosen för Houston är 38-40,5 grader i en värmebölja fram till söndag.
Under de kommande två dagarna förväntas en miljon hushåll få strömmen återställd, men i Galveston kan det ta upp till två veckor, enligt CNN.
För sköra människor som har det svårt med värmen kan bristen på kylning vara livsfarlig. Värmen dödar mycket fler människor i USA än stormarna.
USA:s president Joe Biden lovade John Whitmire, Houstons borgmästare, i ett telefonsamtal på måndagen att driva på för de resurser som kan behövas. Kustbevakningen och FEMA-katastrofbyrån är också på plats i Texas.


Upptäck mer från idag nyheter

Prenumerera för att få de senaste inläggen till din e-post.

Lämna ett svar

Upptäck mer från idag nyheter

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa

Rulla till toppen