Grenfell Tower ligger i Kensington, ett av Londons dyraste och mest exklusiva områden. Några kvarter bort kan ett radhus gå för över hundra miljoner kronor.
Men just här, längs gatorna i Grenfell Tower, bor inte rika oligarker – utan främst låginkomsttagare, många av dem med invandrarbakgrund och yrken inom servicebranschen.
Detta är ett av bostadsområdena i London som har statligt subventionerade hyresrätter.
Det är därför det som hände här den 14 juni 2017 är särskilt slående.
72 personer dog och ett tjugotal skadades allvarligt i den stora branden. 18 av de döda var barn.
I slutrapporten, som presenterades på onsdagen, står det att “alla dödsfall kunde ha undvikits” – men att de boende svikits av myndigheterna och de ansvariga för husets säkerhet.
För många britter är det ett tecken på ojämlikhet i landet.
Det tog 14 minuter från det att de första lågorna dök upp i ett kylskåp på fjärde våningen, tills hela den 24 våningar höga byggnaden brann. Brandens snabba utveckling berodde på ett lättantändligt material i husets fasadplattor som fick lågorna att rusa upp och runt huset.
Det var efter midnatt och många invånare låg och sov. När de vaknade var de fångade i ett inferno av rök och värme. Vid de första utryckningarna uppmanade räddningstjänsten också i flera fall boende att stanna i sina lägenheter, då de trodde att branden skulle kunna kontrolleras.
När de senare försökte evakuera visade det sig att några hade rört sig uppåt i huset, för att komma undan elden och röken.
De som dog hittades på våningar högt upp. Dödsorsaken var i samtliga fall rökförgiftning.
Jag minns de förstummade ansiktsuttrycken på de män och kvinnor som stod utanför den stora, rykande byggnaden morgonen efter. Undersökningarna fortsatte inne och de anhöriga hade svårt att få blicken från de övre våningarna. Då och då tittade de ner på sina telefoner för att se om något av samtalen och sms hade besvarats.
Nu kräver de rättvisa. Men det kan ta flera år till.
I den första delårsrapporten, som presenterades 2019, fastställdes att hyresvärden utsatte boende för onödiga risker, för att spara pengar. Materialet som valts i husets fasad pekas ut som huvudorsaken till katastrofen.
Nu riktas även hård kritik mot hur regeringar och myndigheter i mer än 30 år tillåtit brandfarliga material som de som används i fasadplattorna. Systematiska fel har begåtts på alla nivåer, säger utredaren Martin Moore-Bick, som talar om utbredd inkompetens, men också om oärlighet och girighet.
Enligt The Times sedan 2017 har regeringen identifierat 4 613 byggnader med samma material i fasaderna – och runt hälften av dem har hittills åtgärdats. Av 496 bostadshus som är minst 18 meter höga har 87 procent fått nya fasader och ytterligare 11 procent är under ombyggnad.
Storbritanniens premiärminister Keir Starmer sa på onsdagen att takten i renoveringarna borde ökas. Han lovade att överväga hårdare regler för byggbranschen, och ställde sig bakom anhörigas krav på rättvisa.
Men varje lagföring av dem som arbetade direkt med brandsäkerheten vid Grenfell Tower kan ta år, varnar polisen, på grund av fallets komplexitet. En rättegång kan börja tidigast 2026, säger en före detta åklagare som BBC talade med.
Läs mer:
Rapport: Inkompetens och oärlighet orsakade Grenfell Towers dödsfall
Upptäck mer från idag nyheter
Prenumerera för att få de senaste inläggen skickade till din e-post.