Fängelse för flera med Foxtrotkoppling

c4ac7eb7 be8b 4359 b87d db9165589c5fc4ac7eb7 be8b 4359 b87d db9165589c5f

Från början ser det ut som en lokal konflikt mellan rivaliserande nätverk i Kalmar – flera skjutningar, fall av misshandel och mordförsök följer varandra. När härvan nyss upp upptäcks dock hur händelserna i den småländska staden kan kopplas till det stora polistillslaget i Sundsvall förra året, då det framkom att mord via både skottlossning och explosioner planerades på gängkriminella i rivalen Dalen. nätverk.

När polisen avlyssnar nätet framkommer hur en 27-åring från Kalmar fungerar som en slags Foxtrotchef på mellannivå. Han regisserar sina underhuggare – och verkar planera mordet på rivalerna i Sundsvall – från Spanien.
Mannen grips när han åker hem till Sverige via Oslo och har ställts inför rätta vid Kalmar tingsrätt tillsammans med de övriga tre männen, som är mellan 20 och 27 år gamla.
27-åringen döms till fängelse i 11 år och 8 månader för anstiftan till mordförsök, förberedelse till mord, samt anstiftan till grovt vapenbrott och medhjälp till grovt vapenbrott. Han frias dock från åtalet i den del som avser medhjälp till förberedelse till mord, kopplat till Sundsvall, uppger Kalmar tingsrätt i ett pressmeddelande.
Ytterligare nio personer som redan dömts i andra fall är kopplade till fallet. Flera av dem avtjänar redan straff för andra brott.


Upptäck mer från idag nyheter

Prenumerera för att få de senaste inläggen till din e-post.

Lämna ett svar

Upptäck mer från idag nyheter

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa

Rulla till toppen