Fängelsedömd kvinna hotade åklagaren – skulle ”klippas”: ”Är ingen mördare”

Fangelsedomd kvinna hotade aklagaren – skulle klippas Ar ingen mordare scaled


När kvinnan skulle köras från tingsrätten tillbaka till häktet utbröt hon plötsligt hot mot åklagaren – som skulle ”klippas”.

Arg och irriterad efter rättegången utbröt den nu 31-åriga kvinnan ett och annat under transporten tillbaka till häktet – bland annat att hon skulle “klippa”, eller “plocka”, åklagaren som hade anklagade henne.

Hotet, som häktespersonalen uppfattat, vidarebefordrades till nuvarande åklagare som efter samråd med sina överordnade valde att polisanmäla.

– Uttalandet var i stil med att om (31-åringen) får ett högt straff så skulle hon skära i åklagaren och ta reda på var hon bodde eftersom det inte var svårt att ta reda på det, har åklagaren sagt i polisförhöret .

Åklagaren har vidare uppgett att det hela har varit obehagligt och att det är svårt att avgöra vad 31-åringen skulle kunna hitta på.

– Det är svårt hur man ska uttrycka det. Man sätter ihop det man vet om personen, och ja… det är inte roligt.

Men den 31-åriga kvinnan säger sig inte ha sagt något liknande.

– Jag kanske sa grodor och skrattade, men jag menade inte det jag sa bokstavligt. Det svänger ganska snabbt när jag inte tar min medicin. Jag blir frispråkig, har hon berättat i förhör.

Kvinnan dömdes i både tingsrätten och hovrätten för en rad brott, bland annat för misshandel av en annan kvinna, men säger att hon inte är våldsam.

– Jag är ingen mördare, jag går inte och klipper någons hår.

Nu står hon åtalad igen, denna gång för att ha hotat tjänsteman – ett brott hon nekar till att ha begått.

Det var på väg till häktet som kvinnan ska ha uttalat hot mot åklagaren.  Arkivbild.Det var på väg till häktet som kvinnan ska ha uttalat hot mot åklagaren.  Arkivbild.
Det var på väg till häktet som kvinnan ska ha uttalat hot mot åklagaren. Arkivbild. Foto: Peter Becker


Upptäck mer från idag nyheter

Prenumerera för att få de senaste inläggen till din e-post.

Lämna ett svar

Upptäck mer från idag nyheter

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa

Rulla till toppen