Försäkringar för fritidshus säljs med vilseledande reklam

24 sommarstuga webb


Om skadeförsäkring, Länsförsäkringar Göteborg och Bohuslän, Ica försäkring och Dina försäkring. De fyra företagen ingår i en pågående granskning av Konsumentverket.

Anledningen till granskningen är att fritidshusägare lockas att köpa försäkringar genom felaktiga reklamationer, oklar information och vilseledande reklam.

“Konsumentverket anser att marknadsföring i ovanstående avseenden är att anse som vilseledande då påståendena är svepande och ogrundade eftersom det inte framgår i vilket avseende försäkringen är “säker” och har ett “bra pris” och i förhållande till vad”, skriver Konsumentverket om ett av företagen.

”Konsumentverket anser att marknadsföringen är att betrakta som vilseledande eftersom den
innehåller felaktiga påståenden om att reseskydd skulle ingå i fritidshusförsäkringen när det framgår av villkoren att fritidshusförsäkringen endast gäller den försäkrade egendomen och alltså inte vid skada som uppstår utanför denna”, skriver de om en annan. .

Ska anmäla

De fyra fritidshusförsäkringarna kritiseras även på annat sätt, bland annat oväntade begränsningar i försäkringarna som att skador från råttor och möss inte ersätts och att huset ska byggas enligt en särskild byggnadsnorm.

I sina brev framgår det tydligt att Konsumentverket har bett företagen att redovisa vilka åtgärder de bör vidta för att förbättra både sina villkor och sin information. Om skadeförsäkring, Länsförsäkringar Göteborg och Bohuslän, Ica försäkring och Dina försäkring har fram till mitten av augusti på sig att göra detta.


Upptäck mer från idag nyheter

Prenumerera för att få de senaste inläggen till din e-post.

Lämna ett svar

Upptäck mer från idag nyheter

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa

Rulla till toppen