Frankrike vidare – efter straffdrama

Vilt jubel hos de franska spelarna efter att ha s krat avancemang till EM semifinal


För andra EM-matchen i rad krävdes straffläggning för Portugal, men till skillnad från i åttondelsfinalen – där laget slog ut Slovenien – blev det i kvartsfinalen en förlust mot Frankrike.

Stor olycksfågel var 24-årige João Félix som sköt sin straff i stolpen och ut för Portugal.

Det var annars en kvartsfinal mellan två storlag med varsin superstjärna på planen – Frankrikes Kylian Mbappé och Portugals Cristiano Ronaldo – sedan bjöds publiken i Hamburg på en extremt försiktig start, där inget av lagen verkade vilja ta några risker .

Det tog drygt en timmes spel innan matchen startade. Sedan verkade Portugal lägga om till en högre växel och radade upp tre farliga chanser inom loppet av ett par minuter.

Först tvingades den franske målvakten Mike Maignan till en snygg enhandsräddning efter att Bruno Fernandes fått en chans. I sekvensen som följde hade João Cancelo chansen – men skottet gick utanför. Bara minuter senare kom nästa chans när Vitinha brände ett jätteläge.

Frankrikes svar på det: Randal Kolo Muani med en situation som tvingade Portugals målvakt Diogo Costa till ett ingripande för att hålla matchen mållös. Eduardo Camavinga var nästa fransman som fick en chans – men från nära håll skickade han bollen snävt utanför mål.

Det blev dock inga mål trots många chanser och matchen gick till förlängning som också slutade mållös – och straffläggningen var ett faktum.

I semifinalen, som spelas på tisdag, väntar Spanien.


Upptäck mer från idag nyheter

Prenumerera för att få de senaste inläggen till din e-post.

Lämna ett svar

Upptäck mer från idag nyheter

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa

Rulla till toppen