Gazaprotester mot Biden vid journalistmiddag

28 usa webb


USA:s president Joe Biden och journalister som var inbjudna till Vita husets korrespondentmiddag möttes av högljudda pro-palestinska demonstranter när de anlände på lördagskvällen.

Evenemanget hölls mot bakgrund av hundratals arresteringar vid demonstrationer vid amerikanska universitet.

“Skäms på er”, ropade de flera hundra demonstranterna, flera iklädda palestinska sjalar, som samlades utanför evenemanget i Washington. Kritiken riktades mot både Biden-administrationen och journalistkåren.

Under den årliga middagen, som har hållits sedan 1920, utväxlas jabb mellan pressen och presidenten. Den här gången skedde den glittrande händelsen i skuggan av Gazakriget, vilket ledde till omfattande protester mot Israel på flera håll i USA och framför allt vid landets universitet.

Tidigare på lördagen greps totalt cirka 200 demonstranter i polisinsatser vid Arizona State University nära Phoenix och Northeastern University i Boston.

Begärt stöd

Det sistnämnda universitetet skrev i ett inlägg på X att “ondskefulla antisemitiska paroller” var en del av protesten, varför de begärde stöd från polisen. Enligt myndigheter i Arizona var de flesta av protestdeltagarna inte studenter eller personal vid institutionen.

Ansträngningar gjordes också vid Indiana University.

Sedan den 18 april har över 700 demonstranter arresterats på eller vid universitetscampus i samband med protester mot framför allt Israels krigföring.


Upptäck mer från idag nyheter

Prenumerera för att få de senaste inläggen till din e-post.

Lämna ett svar

Upptäck mer från idag nyheter

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa

Rulla till toppen