e401d222 a774 4721 b645 4d415c44c629

I mitten av juni tog Henok Goitom, vanligtvis assisterande tränare i AIK, över efter att norrmannen Henning Berg hoppat av. Några dagar senare tog Stefan Larsson, tränare i Kalmar FF:s P19-lag, över efter dansken Henrik Jensen som köptes av som ny assisterande tränare i Championship-laget Burnley.
På söndagseftermiddagen möttes de två tillfälliga tränarna på Friends arena i Solna som på fredag ​​byter namn till Strawberry arena och det var bortalagets tränare som fick alla tre poängen.

Bortalaget Kalmar tog ledningen genom Jacob Trenskow. 23-åringen tog emot en svepande långboll från norska mittbacken Lars Sætra på vänsterkanten i den 34:e minuten. Han körde sedan in bollen i AIK:s straffområde, utmanade landsmannen och hemmabacken Benjamin Tiedemann Hansen, gjorde en fin passning och lade bollen lågt med vänster bakom Kristoffer Nordfeldt.
Målet var Trenkows femte på hans tretton allsvenska matcher den här säsongen.
Hemmalaget, som blev utbuat av hemmapubliken efter första halvlek, hade tidigare fått ett mål bortdömt för offside i den 24:e minuten.
Comeback-lagkaptenen Alexander Milosevic vinkades av assisterande domaren Mehmet Culum. Tv-bilderna av situationen visade att Milosevic inte var offside när han nickade Anton Salétros frispark till anfallaren Ioannis Pittas.
I andra ökade hemmalaget framåtpressen, fick med publiken och skapade fler chanser. I den 63:e minuten spelade Lamine Dabo, född i Senegal och uppvuxen i Spanien, Pittas offensivt. Den cypriotiske anfallaren, som gjorde sju allsvenska mål under våren, vek in på planen och skruvade in sitt åttonde med högern bakom Samuel Brolin.
Efter kvittot kom KFF tillbaka in i matchen när Sotirios Papagiannopoulos misslyckades med att rensa bort Simon Skrabbs passning in i AIK:s straffområde. Robert Gojani höll sig försiktigt framme och gjorde 2-1 inför de hundra resande bortasupportrarna i ena hörnet och avgjorde med sitt första allsvenska mål i år.
I den 79:e minuten byttes John Guidetti in för AIK efter lång skadefrånvaro. 32-åringen kunde däremot inte rädda Henok Goitom, som för två år sedan var tillfällig huvudtränare i AIK efter att Bartosz Grzelak fått sparken, i sin återkomst som AIK-tränare.
– Vi kan mycket bättre än så här. Det är inte godkänt, säger John Guidetti till Max efter matchen.

Kalmars 2–1-seger gjorde att laget lyfte sig från den andra jumboplatsen i allsvenskan upp till kvalplatsen med en match mer spelad än IFK Norrköping som tar emot Djurgården på måndagen.