Golftalangen: ”Fruktade för mitt liv”

c8399c2a ff4a 459a 9309 9725950a470f


Allt började när ledningsbollen, den sista på banan, låg på den 18:e green. Plötsligt stormade flera aktivister greenen och placerade rökbomber och färg över hela spelytan.
Spelarna Tom Kim och Scottie Scheffler var mitt uppe i ett avgörande skede av tävlingen, när de plötsligt bara kunde se på som statister när greenen stormades av både aktivister och poliser som försökte stoppa dem.

I bollen spelade även 22-årige Akshay Bhatia, som säger att han var i chock när allt hände.
– Jag menar, jag fruktade för mitt liv. Jag förstod inte riktigt vad som hände, sa Bhatia till CBS och fortsatte:
– Jag gick i chock och pulsen blev väldigt hög. Det hela var väldigt konstigt och jag var bara rädd, säger 22-åringen, som gör sitt första hela år på PGA-touren.

Akshay Bhatia.

Foto: Debby Wong/TT

Även Tom Kim, som var ett slag bakom ledaren Scheffler och hade en putt för birdie när greenen stormades, blev bedövad.
– Det tog liksom allvaret ur putten för en sekund. För sjutton och ett halvt hål är allt du kan tänka på golf, sedan händer det och dina tankar glider iväg. Det är som att man inte spelar golf längre, jag trodde att jag drömde en kort sekund, säger Kim.


Upptäck mer från idag nyheter

Prenumerera för att få de senaste inläggen till din e-post.

Lämna ett svar

Upptäck mer från idag nyheter

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa

Rulla till toppen