Göteborgs Centralstation byter namn till Grand Central

e9674511 6811 4a20 b90d 8be5d5bfc1d9e9674511 6811 4a20 b90d 8be5d5bfc1d9

Med renoveringen av Göteborgs tågstation kommer inte bara en ny byggnad utan också ett nytt namn – Göteborg Grand Central.
Låt oss hoppas att summan som spenderas på detta är mindre än de fyra miljoner dollar som New York City gav McKinsey i år för en rapport som säger att ja, det är klokt att ha soptunnor att lägga sopor i, istället för att bara lägga påsar på gatan.

Det är också från New York som göteborgarna ska ha tagit namnet Grand Central. Men deras Grand Central avvecklades som stadens nav, till förmån för den större Penn Station. Att den, och flera andra i USA, heter Pennsylvania Station beror på att företaget som byggde den hette så, och att tågen gick dit. Enligt den devisen hade man kunnat tänka sig en “Göteborg Stockholms länsstation”, men det går förstås inte.
En annan inspirationskälla är Milano där man i veckan bestämde sig för att döpa om flygplatsen efter Silvio Berlusconi. Det bästa alternativet vore att kombinera dessa principer. Då slutar du med att Glenn Station inte låter så dum.


Upptäck mer från idag nyheter

Prenumerera för att få de senaste inläggen till din e-post.

Lämna ett svar

Upptäck mer från idag nyheter

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa

Rulla till toppen