Guide: Matcherna i Fotbolls-EM den 23 juni

9f158977 fb38 4a36 ac34 dbfeb571068c


Vad: Schweiz-Tyskland, grupp A

Xherdan Shaqiri nätar alltid när det är mästerskap.  32-åringen slog till med ett vackert mål mot Skottland.

Foto: Angelos Tzortzinis/AFP

När: Söndag 23 juni, 21.00
Var: Waldstadion, Frankfurt.
TV/radio: SVT 1/SVT Play/P4 Radiosport.
+ Tyskland redan på
Efter sina två inledande segrar mot Skottland och Ungern ligger Tyskland nu på sex inspelade poäng, och är därmed redo för åttondelsfinal. Det räcker med oavgjort för hemmalaget för att kvalificera sig till gruppspelet, men de går också vidare om de förlora mot Schweiz.

Förbundskaptenen Julian Nagelsmann har möjlighet att rotera laget och vila några spelare inför åttondelsfinalen, men spelar även hemma med hoppfulla supportrar. Schweiz behöver under tiden åtminstone oavgjort för att säkra andraplatsen i grupp A.
+ Shaqiris hämnd
Xherdan Shaqiri har varit ifrågasatt inför mästerskapet sedan han flyttade från europeisk fotboll till USA och MLS. Det har funnits frågetecken kring 32-åringens form och kost. I Schweiz öppningsmatch fick Shaqiri inte ens komma in från bänken.
Mot Skottland var det däremot en startplats för schweizarna och då gav han svar på talet. Shaqiri stod för ett riktigt drömmål och visade att det inte är något fel på hans avslut i alla fall.
– Det var ett viktigt mål, och ett väldigt vackert sådant. Idag var ännu en dag där jag kunde hjälpa laget. Jag är gjord för de stora spelen och jag hoppas att jag kommer att bli ihågkommen för det, sa Shaqiri till Blick.

Vad: Skottland-Ungern, grupp A

Kan Dominik Szoboszlai bära sitt Ungern till seger i den sista gruppspelsmatchen?

Foto: Damien Meyer/AFP

När: Söndag 23 juni, 21.00

Var: MHP Arena, Stuttgart.
TV/radio: SVT 24/SVT Play/P4 Radiosporten.
+ Båda lagen har en chans
Skottland har stora möjligheter att ta sig vidare från gruppspelet. Beroende på resultatet i Schweiz-Tyskland kan skottarna vara antingen grupp två eller grupp tre om de vinner.
Men Ungern har också en chans, om än mindre, att nå åttondelsfinal. Vinner de har Ungern möjlighet att gå vidare som ett av de tre bästa, men måste troligen förbättra sin målskillnad då.
+ Skottlands skadebekymmer
Inte nog med det, Skottland hade redan två skadade spelare i backlinjen otillgängliga för matchen (Aaron Hickey och Nathan Patterson).

Under matchen mot Schweiz bröt även Arsenal-backen Kieran Tierney ihop och fick bäras ut på bår. Ryan Porteous är också avstängd efter sitt röda kort mot Tyskland.
+ Szoboszlais sista chans
Den blott 23-årige Dominik Szoboszlai är lagkapten i Ungern, och är lagets stora stjärna. Hittills i mästerskapet har mittfältaren inte lyckats leda sitt landslag till vare sig seger eller oavgjort.
Nu har Liverpool-stjärnan en sista chans att försöka leda sina landsmän till deras första poäng i EM i sommar, och fortsätter att ha stor press på sina axlar.


Upptäck mer från idag nyheter

Prenumerera för att få de senaste inläggen till din e-post.

Lämna ett svar

Upptäck mer från idag nyheter

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa

Rulla till toppen