Hittade sonen Herbert, 1, livlös i damm

06 herbert 1080


Det är första måndagen på sommarlovet och Camilla Ohlsson Håkansdotter har tagit med barnen Wille och Herbert till sommarstugan. Hon lägger undan frukosten och pratar i telefon när hon reagerar på tystnaden.

Sonen Herbert, 1, syns inte.

– Det är som att jag får elektricitet genom kroppen, jag blir så jävla rädd. Jag vet inte varför jag tänker på dammen, för han har aldrig visat något intresse för den. Men jag känner bara att jag måste gå till dammen, säger Camilla Ohlsson Håkansdotter till idag nyheter Nyheterna.

Så Camilla springer dit. Först ser hon honom inte, det gör hon bara när hon kommer närmare.

– Jag ser hans rygg, han ligger och svävar med ansiktet nedåt. Sedan tar jag tag i honom, vänder på honom och han är helvit med blå läppar och halvöppna ögon. Jag känner att han är död, det finns inget liv, säger Camilla.

Gör HLR i 25 minuter

Hon påbörjar HLR samtidigt som hon ringer 112, där personen i andra änden av telefonen guidar och uppmanar henne att fortsätta tills ambulanshelikoptern kommer.

– Efter 25 minuter hör jag hur helikoptern kommer och landar. Inom en minut säger de att han har puls, han lever just nu, säger hon.

Herbert hölls sederad på intensivvårdsavdelningen i två dagar. På torsdagen lät de honom börja vakna, då var hans ögonlock tunga av trötthet. Men två dagar senare är Herbert precis som han var innan olyckan.

– Sedan på lördag klickar det bara. Han blir medveten, tittar, skrattar, leker med en ballong. Sedan blev vi hemskickade och utskrivna, sedan har det blivit efterkontroller. Men i dag märker vi liksom ingen skillnad, säger Camilla.

“Då hade du aldrig blivit människa igen”

Redan i våras började Camilla prata om att de måste täcka dammen, för det kan vara farligt.

– Det är anledningen till att jag vill dela och vill vara med, för jag hoppas att den här historien kan få folk att fixa de där sakerna som kommer att tänka på. För det kan alltid hända olyckor, säger Camilla.

– Jag tappade min uppmärksamhet, du känner dig skyldig. Hade det inte löst sig hade man aldrig blivit människa igen, fortsätter hon.


Upptäck mer från idag nyheter

Prenumerera för att få de senaste inläggen till din e-post.

Lämna ett svar

Upptäck mer från idag nyheter

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa

Rulla till toppen