Hotade kvinnor och polis – sköt med kolsyrepistol

weapon 3836563 1280


En 20-årig man döms för olaga hot, våldsamt motstånd, ringa narkotikabrott och skadegörelse.

En man i 20-årsåldern döms för olaga hot, våldsamt motstånd och narkotikabrott. I Falköping i början av januari 2023 hotade han en kvinna i 20-årsåldern att döda henne och hennes familj. Han använde en koldioxidpistol för att förstärka sina hot och sköt mot kvinnans mobiltelefon och avbröt ett samtal med kvinnans mamma. Mamman hörde sedan inte av sig från sin dotter på över en timme.

Mannen hotade även en kvinna i 40-årsåldern via telefon och sköt med kolsyrepistolen. Han döms också för att ha misshandlat en polis genom att slå honom i huvudet och våldsamt göra motstånd mot gripandet.

Mannen ska också ha använt cannabispreparat någon gång mellan december 2022 och januari 2023.

I slutet av juli gjorde han en mindre skada genom att krossa porslin till ett värde av 200 kronor. Samma dag hotade han sin mamma med att säga att han skulle döda henne.

Tingsrätten dömer mannen till skyddstillsyn och ska genomgå behandling. Även att betala skadestånd med 20 700 kronor till kvinnan i 20-årsåldern och 10 000 kronor till kvinnan i 40-årsåldern. Samt 1 000 kr till Brottsofferfonden och ersätta staten för provtagning och analys.


Upptäck mer från idag nyheter

Prenumerera för att få de senaste inläggen till din e-post.

Lämna ett svar

Upptäck mer från idag nyheter

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa

Rulla till toppen