idag nyheter – Insändare: Höjt tak för rot

idag nyheter Insandare Hojt tak for rot scaledimage.php?type=preview&uuid=4b4cb35a 104c 54e7 8cb4

Man ska inte kunna stapla bidrag på varandra, sa regeringen i år. Det blir alldeles för dyrt för samhället och det går emot tanken att man ska jobba och göra rätt för sig själv för att få pengar. Detsamma gäller tydligen inte den typ av bidrag, som av de besittande kallas avdrag.

Enligt ett förslag som träder i kraft i juli ska utökade möjligheter införas i RUT/ROT-avdragen. Om du tjänar minst 58 000 kr i månaden och inte har alltför stora lån räcker det för att fullt ut kunna utnyttja den nya (tillfälliga?) rätten för att kunna stapla ROT- och RUT-avdrag på varandra och därmed slippa skatt . I verkligheten är det precis vad det handlar om. Bidrag är pengar som betalas in som skatt och betalas ut till behövande, medan avdrag är skattepengar som aldrig kommer in. Summan av kardemumman är dock att det hela handlar om den delade kakan och vad den ska räcka till.

Det har talats om en kostnad för detta nya lyxbidrag på runt en miljard kronor. Det borde finnas mycket mer akuta hål att lägga denna summa pengar i – hål som om de tätas kommer alla att gynnas.

Per Inge Bergh

Forshaga


Upptäck mer från idag nyheter

Prenumerera för att få de senaste inläggen till din e-post.

Lämna ett svar

Upptäck mer från idag nyheter

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa

Rulla till toppen