image.php?type=preview&uuid=66466fd0 9866 5feb 8691

De drabbas när regionen räddar – de nya skyddsrummen läcker och luktar kiss: “Inte humant”

Region Värmlands sparhysteri!

Sonen har fått byta inkontinensskydd på grund av kostnaden och nyupphandling. De nya inkontinensskydden han tilldelas är nog de sämsta på marknaden, de är gjorda av rispapper och läcker värre än ett durkslag. Det finns inget annat skydd att få.

Du får vad du betalar för har jag lärt mig!

Hjälpmedelskonsulten i Region Värmland säger att vi inte kan använda dem rätt och erbjöd oss ​​alla en kurs i hur man använder dem rätt.

Vi har aldrig haft det här problemet tidigare.

Region Värmland måste lära sig att se människan och inte bara pengarna.

Frustrerad mamma

***

Hur mycket är ett sparande värt?

För tre månader sedan hade vår användare en bra vardag. Det var folkrace, bowling, umgås med kompisar, resor och allt annat som en 29-åring ska ha rätt att få göra. Sedan kraschade allt. Från att kunna åka iväg och göra saker under dagen går tiden nu åt att anpassa sig till ditt inkontinensskydd. Det som tidigare var fyra skift om dagen blev plötsligt åtta istället och ibland till och med fler. Användarens lycka och frihet i vardagen lades åt sidan för att Region Värmland vill spara pengar på just det som fick vardagen att fungera, nämligen dessa inkontinensskydd. Kvaliteten blev sämre, det blev läckor, skavsår, lukter, mer slitage på brukarens kropp, utebliven närvaro på brukarens jobb, tvätt minst sju gånger i veckan. Allt bara för att spara pengar. Som de flesta som arbetar inom detta yrke finns det inte alltid möjlighet att byta om eller använda toaletten vid en olycka. Det betyder att om vi går på en shoppingrunda kan du behöva flytta ner personen i fråga på golvet för att byta om. Var är denna människa? Hade du som person velat ligga på toalettgolvet i Bergvik för att byta inkontinensskydd? Inga! Enligt hjälpmedelskonsulten vi har kontaktat ska vår användare använda MAX sex skydd per dag. Det betyder att du bara kan gå på toaletten sex gånger med denna besparing som vi nu har tilldelats. Vi har också fått rådet att vi ska gå en kurs i HUR man tar på sig blöja. Men så undrar jag, hur många gånger om dagen byter hjälpmedelskonsulten en vuxen blöja? Vi vet hur man tar på sig en blöja, det fick vi lära oss på dag ett hos användaren, av personer som har mer än 29 års erfarenhet av detta ämne. Vi har också fått rådet att brukaren ska gå på toaletten lite oftare. Men då ser situationen helt annorlunda ut. Tänk dig det, du har inget tal, ingen motorik att göra det själv, värker i kroppen och allt måste skötas av assistenter. Kan du bestämma hur mycket du kan hålla på? Nej, det kommer när det kommer, och det är så användarens vardag ser ut. Så istället för att spara pengar på hjälpmedel som får vardagen att fungera och som du kan leva utan att behöva må dåligt för att du måste gå, tänk på en extra gång! Det är människor vi pratar om! Inte grönsaker som går upp i vikt! Tack på förhand.

Arbetsgrupp i Värmland


Upptäck mer från idag nyheter

Prenumerera för att få de senaste inläggen skickade till din e-post.

Upptäck mer från idag nyheter

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa