Insändare: Två Karlstadsprofilers brevväxlande – intressant och underhållande

Insandare Tva Karlstadsprofilers brevvaxlande – intressant och underhallandeimage.php?type=preview&uuid=aa15359f d855 5674 8540

Häromdagen träffade jag och min fru Mats Parner nära torget i Karlstad, som vanligt med en låda med böcker.

Jag berättade då att vår äldsta dotter Anna, som var skoltrött och åkte till USA för ett aupair-jobb så småningom återvände till Karlstad för att avsluta sina studier på komvux. På komvux hade hon Mats P som mattelärare. Anna återvände så småningom till USA för att studera vid Pacific University på Hawaii. Hon berättade senare att hon under sina studier där ofta hjälpte klasskamrater som hade problem med matteuppgifter. Anna förklarade detta med att Mats P hade fått henne att förstå vad matte är på ett grundläggande sätt. Det säger en del om hans lärarförmåga. Till detta kommer hans speciella sätt att skriva, vilket gjorde att jag alltid läser hans artiklar i idag nyheter med nöje.

Jag är en trogen idag nyheter-läsare, som vid sidan av nyheterna brukar läsa dagens ledare och debattartiklar. Efter det tar jag mig an morgonens höjdpunkt, nämligen tidningens förnämliga Sudoku (den svårare) innan jag går vidare med dagens vardag. Ibland publicerar idag nyheter ovanligt långa men ändå läsvärda debattartiklar, ofta designade av Mats P och Stefan Widqvist. Två personer med mycket visdom men väldigt olika i hur de formulerar sitt budskap. Mats P förklarar skillnaden mellan honom och Stefan W så här “samtidigt som man fokuserar på det autentiska, bekräftande och verifierbara…jag är mer intresserad av vad som gömmer sig vid regnbågens två ändstationer.”

Nu har dessa två herrar gett ut en bok med titeln “Brev”. Det visade sig att väskan Mats P bar när vi träffades innehöll några exemplar av den här boken. Vi köpte ett exemplar. Efter några dagar hade vi båda läst boken med stort intresse. Boken innehåller ett antal brev som författarna utbytte med varandra hösten 2023 och vintern 2024, alltså mycket aktuella. I dessa brev görs tillbakablickar av deras ideologiska ställningstagande såväl som aktuella överväganden. Som politiskt engagerad fyrtioåring är jag väl bekant med många av problemen de beskriver samt bokens persongalleri. Sammanfattningsvis en mycket underhållande bok.

Erik Forsberg


Upptäck mer från idag nyheter

Prenumerera för att få de senaste inläggen till din e-post.

Lämna ett svar

Upptäck mer från idag nyheter

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa

Rulla till toppen