Jag vill att vår dotter hellre bor hos pappan | am

original


Jag vill inte att vår dotter ska bo hos mig

Fråga: Hej Gunilla, det här är svårt att skriva. När jag separerade från min sambo valde vår yngsta dotter, som är 13 år, att bo med honom. Jag förstår det, för dottern och jag har bråkat konstant de senaste åren. Nu vill mitt ex att hon ska bo hos mig varannan helg, men det vill jag ärligt talat inte! Jag har äntligen hittat lugn och ro och trivs jättebra med våra äldsta barn. Jag vet att jag låter hemsk, men det är sant.

/”Katt”

Gunilla svarar: Håll dina tveksamma känslor inombords

Jag kan förstå att det krävs för att uttrycka din känsla, det är modigt. Att erkänna för sig själv att man inte vill vara med sitt barn skulle vara väldigt smärtsamt för de flesta. Främst för att det finns så många tabun kring negativa tankar kopplade till föräldraskap. En förälder förväntas “älska och vilja vara med sitt barn hela tiden”. Det är tråkigt när barn och föräldrar hamnar i låsta positioner. Men bara för att något är komplicerat, svårt och smärtsamt betyder det inte att det måste vara så för alltid.

Vill du ställa en fråga till Gunilla Bergsten?

Gunilla Bergsten är socionom och legitimerad psykoterapeut och chef för Bris onlinesupport (telefon, chatt och mejl).

Ta chansen att fråga Gunilla om det är något du undrar över just din tonåring. Du är självklart anonym i alla publikationer. Maila din fråga till red@tara.se och skriv Bris i ämnesraden.

Du har allt att vinna på att försöka lösa detta! Du, för att slippa dina obekväma känslor och istället känna att din relation med din dotter tillför något bra och där du också kan bidra. Din dotter vinner på att ha en bra relation med båda sina föräldrar. Förklara för din dotter att du vill att din relation ska förbättras och att du behöver hjälp för att nå dit. Håll tillbaka dina tvivelaktiga känslor, den ärligheten kommer inte att göra någon av er någon tjänst.

Ta kontakt med din kommuns familjearbetare. Om steget är för stort, ring gärna Bris vuxentelefon för barn, 077-150 50 50.


Upptäck mer från idag nyheter

Prenumerera för att få de senaste inläggen till din e-post.

Lämna ett svar

Upptäck mer från idag nyheter

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa

Rulla till toppen