Jimmie Åkesson vill att SD blir nya skolpartiet

25 akesson 1080.1


Här är Jimmie Åkessons pjäs.
I en debattartikel på Aftonbladet skriver SD-ledaren att elever som inte kan svenska tillräckligt bra ska få gå om ett år – eller jobba hårdare.
“Genom klarhet och raka, ärliga krav kommer mitt parti att bli Sveriges nya skolparti”, skriver han.

Skolan har drabbats hårt av invandringen. Det skriver Jimmie Åkesson, partiledare för Sverigedemokraterna, i en debattartikel om Kvällstidningen.

Han menar att många elever inte pratar tillräckligt bra svenska och nu vill Åkesson att Sverigedemokraterna ska bli det nya skolpartiet.

“Det leder till att studietakten hämmas även för andra elever. De som behärskar språket ska inte behöva lida för att andra inte har lärt sig svenska. De som hamnar på efterkälken måste ta om en klass, eller helt enkelt arbeta hårdare.” han skriver.

Vill förbjuda “islamiska plagg”

Jimmie Åkesson skriver i debattartikeln att partiet måste bredda sin politik om väljarna ska fortsätta lita på dem. Nu arbetar riksdagsledamöter med att få fram förslag som ligger utanför de vanliga frågorna som rättspolitik och migration.

SD-ledaren vill också förbjuda “islamiska plagg” i skolan.

“Då kan vi till exempel inte ha lärare som bär islamiska plagg som slöja, burka och niqab, när vi vet att sådana plagg står för ett unket kvinnoförtryck som inte har någon plats i vår del av världen”, skriver Åkesson.


Upptäck mer från idag nyheter

Prenumerera för att få de senaste inläggen till din e-post.

Lämna ett svar

Upptäck mer från idag nyheter

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa

Rulla till toppen