Joe Bidens nya krisstrategi: Späckat schema

4bcd6cc3 7df4 4b46 94c4 2b0b85614784


Ett intensivt schema med avslappnade händelser utan manus ligger framför Joe Biden nästa månad, säger rapporter CNN. Det menar hans kampanjstrateger, som nu tar en ny metod för att minimera skador efter debatten mot Donald Trump där presidenten talade osammanhängande och verkade förvirrad.
– Han måste visa att han har energi, är pigg och kan vara med i spelet. Det är väldigt viktigt för honom just nu, säger Dag Blanck, professor i nordamerikanska studier.

Biden, vicepresident Kamala Harris, First Lady Jill Biden och US Second Gentleman Douglas Emhoff kommer att besöka alla vågmästarstater i landet under juli.
– Han ska presenteras som en aktiv kandidat, inte en gammal farbror, säger Dag Blanck.
Presidentens strateger har också investerat över 524 miljoner kronor i en mediekampanj i tv, radio och internet där invånare i de viktiga vågmästarstaterna får höra demokraternas ställningstagande i frågor som abort och ekonomi. Kampanjen kommer även att visas på evenemang som kan locka många väljare, som OS och premiären av dokusåpan “The Bachelorette”, skriver Kullen.
Frågan om Joe Bidens ålder, 81 år, och mentala förmåga att styra landet har varit en het fråga under hela primärkampanjen. Efter debatten mot Trump förra veckan blev både väljare och personer från det egna partiet allvarligt oroade.

Biden i samtal med vicepresident Kamala Harris.

Foto: Evan Vucci/AP

Enligt 21 källor det Washington Post pratat med har Biden åldrats snabbare de senaste månaderna jämfört med de senaste åren. Lagstiftare, medhjälpare och andra nära presidenten säger att han nu rör sig långsammare, tappar kollen oftare, har en svagare röst och behöver mer rörelsehjälp. Ingen av dessa källor hade tidigare sett Biden så förvirrad som under debatten den 27 juni.
– Hans ålder ökar, och jag är ganska säker på att det är normalt… Frågan är hur länge han kan göra jobbet, och jag vet inte svaret på det, säger en före detta anställd.

Nu granskas presidentens varje steg. På fredag ​​amerikansk tid sänds en tv-intervju som har beskrivits som “avgörande” för Bidens fortsatta förtroende. Nästa vecka håller han en presskonferens i samband med ett Nato-toppmöte. Om Biden presterar dåligt under den så viktiga intervjun, som sänds av tv-bolaget ABC, återstår det att se om väljarna kommer att ge honom några fler chanser.
– Det är svårt att prata om antalet chanser. Men om intervjun går dåligt så blir det helt klart seriöst, säger Dag Blanck.
Läs mer:
Stora bidragsgivare pausar stödet för demokraterna: “Behöver en ny kandidat”
Exklusiv TV-intervju kan vara Bidens sista chans


Upptäck mer från idag nyheter

Prenumerera för att få de senaste inläggen till din e-post.

Lämna ett svar

Upptäck mer från idag nyheter

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa

Rulla till toppen