Joe Bidens tv-intervju i ABC lugnar inte Demokraterna

34494d05 a538 4f4f 904b 577080c6340334494d05 a538 4f4f 904b 577080c63403

Biden gjorde ett mer livligt intryck och övertygad med vad han åstadkom som president. Men det är inte hans prestation de senaste fyra åren som ifrågasätts, utan hans förmåga att regera i fyra år till, säger demokraten David Axelrod, som hjälpte till att hantera Barack Obamas kampanjer.
– Men Biden borstar bara bort den här frågan. Han tar inte heller hänsyn till hur det går i presidentvalet, säger han Politico.

Flera politiska experters bedömning är att Bidens framträdande i tv-intervjun, som sågs som avgörande efter blekningen i debatten mot Donald Trump, inte räcker för att lugna demokraterna.
Att presidenten avfärdar frågorna om hans ålder och förmåga och hur han ligger till i opinionsmätningarna kan enligt Politico innebära att omgivningen inte är uppriktiga mot honom.
Inom partiet råder panik fortsatte inför tv-intervjun, och på söndag kommer minoritetsledaren Hakeem Jeffries att ha ett möte med seniorkommittémedlemmar för att diskutera den växande oron, rapporterar flera medier.
Även i senaten kommer demokraterna att diskutera Bidens framtid, efter ett initiativ från senator Mark Warner, enligt uppgifterna.
Hittills har en handfull demokrater öppet sagt att Biden borde hoppa av presidentvalet, och ett par till som de inte tror att han kan vinna mot Trump.
Det blir nog fler och fler eftersom jobben för många demokratiska tjänstemän står på spel. Bidens inställning att “det är okej att förlora mot Trump så länge jag gjorde mitt bästa” var inte vad de ville höra.
Biden själv verkar inte ha några planer på att kasta in handduken, om inte “Gud själv kommer ner och säger till honom”, som han sa i tv-intervjun.

Under ett kampanjmöte i swingstaten Wisconsin på fredagen sa Biden också att han tänker fortsätta kandidera till presidentposten, rapporterar Reuters.
– Jag tänker inte låta en 90 minuter lång debatt ta bort 3,5 års arbete, sa han under ett tal och frågade retoriskt publiken om de tyckte att han var “för gammal för att slå Trump”.
Läs mer:
Karin Eriksson: Biden lyssnar på Gud – vad säger partikamraterna på jorden?
Karin Eriksson: Genombrott, sammanbrott, flopp, krasch, fiasko
Källor: Biden har åldrats snabbare de senaste månaderna


Upptäck mer från idag nyheter

Prenumerera för att få de senaste inläggen till din e-post.

Lämna ett svar

Upptäck mer från idag nyheter

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa

Rulla till toppen