En vapenvila kan nu äntligen vara på plats i det krigshärjade gränsområdet mellan Israel och Libanon.
Men läget är extremt instabilt och en eventuell fredsuppgörelse mellan parterna är långt borta, skriver idag nyheter:s utrikesreporter Jonas Björck.
Vad handlar vapenvilan om?
I första hand att de stridande parterna, den israeliska armén och shiamuslimska Hizbollah, släpper stridskontakt med varandra.
Israelerna drar sig tillbaka från södra Libanon och omgrupperar sig till sitt eget territorium.
Hizbollah ska flytta sina tyngre vapen som raketer, granatkastare, artilleri och robotar norr om floden Litani i södra Libanon, eller cirka tre mil från gränsen till Israel.
En internationell kommission måste övervaka att detta sker. Det är ännu oklart vem som kommer att ingå, men övervakningsgruppen kommer att ledas av USA. Observera att denna vapenvila endast gäller mellan Israel och Hizbollah. I Gaza kommer situationen inte att förändras.
Varför har Israel utfört så intensiva attacker mot Libanon den dag de har för avsikt att sluta vapenvila?
Inte helt ovanligt i den här typen av konflikter. Den israeliska militärledningen tar tillfället i akt att bomba ända till slutet för att slå ut så många som möjligt av de militära installationer och ledningscentra som Hizbollah har lämnat.
Hur troligt är det att vapenvilan leder till varaktig fred?
Otroligt svårt att svara på med tanke på hur instabil situationen är just nu i regionen. Förhoppningsvis blir det åtminstone vapenvila i ett antal veckor, men en varaktig fred ser tyvärr väldigt långt borta.
Vad blir nästa steg?
Förhoppningsvis drar sig parterna som utlovat.
Framför allt betyder det att de hundratusentals libaneser som tvingats fly från landets södra delar så småningom kan återvända till sina hemstäder.
I många fall kommer de att komma tillbaka till städer och byar som förstördes helt eller delvis i striderna. På den israeliska sidan handlar det om hundra tusen som tvingats bort av striderna och som nu hoppas kunna återvända till sina hem i norra Israel.