Jonas Vingegaard i tårar efter etappseger

61962518 1206 4b4b 8541 8cbf3728a64261962518 1206 4b4b 8541 8cbf3728a642

Det är drygt tre månader sedan Jonas Vingegaard, som vann Tour de France både 2022 och 2023, kraschade allvarligt under en etapp i Baskien runt Spanien, bröt både nyckelben och revben och fick en punkterad lunga.
I onsdags tog 27-åringen sin första etappseger i årets tour när han vann den elfte etappen mellan Évaux-les-Bains och Le Lioran. I intervjun efter segern, hans första sedan kraschen, grät han när han tänkte på vägen tillbaka.
– Det är så klart väldigt känslosamt för mig. Kommer tillbaka från kraschen. Det betyder mycket efter allt jag varit med om de senaste månaderna. Jag hade aldrig klarat det här utan min familj, säger han i Eurosport och fick avbryta sig själv flera gånger på grund av tårarna.
– Jag är bara glad över att vara här. Det betyder så mycket att vinna en etapp. Speciellt för att vinna det för min familj. De har stöttat mig hela vägen.

Bergsetappen över 211 kilometer avgjordes av en spurt mellan superstjärnorna Vingegaard och totalledaren Tadej Pogacar, som kom ikapp efter ett anfall tidigare på etappen. Dansken ledde in i loppet, slovenskan närmade sig, men Vingegaard höll undan och vann etappen.
– Jag är lite förvånad över att jag kunde ta honom i en spurt. Självklart betyder det så mycket för mig. Jag är så glad över segern idag. Jag skulle aldrig ha trott det här för tre månader sedan.
Tadej Pogacar, som vann touren 2020 och 2021 och är favorit att vinna i år, fortsätter att leda totalt. En minut och sex sekunder före belgaren Remco Evenepoel och ytterligare åtta sekunder före Vingegaard, som vann några sekunder med spurtsegern.


Upptäck mer från idag nyheter

Prenumerera för att få de senaste inläggen till din e-post.

Lämna ett svar

Upptäck mer från idag nyheter

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa

Rulla till toppen