Känguru i Hässleholm har återvänt hem

9 k nguru


Efter två månader på flykt har kängurun från Alpakahof Hultet utanför Hässleholm nu kommit hem.
– En morgon var han precis tillbaka inne i alpackahagen, säger ägaren Jacqueline Käslin.

Det var i början av maj som wallabyn, en mindre känguruart, försvann från sin inhägnad vid Alpakahof Hultet utanför Hässleholm.

Jacqueline Käslin, som äger den lilla kängurun, berättar att hon under vallabyns vistelse i friheten höll ett bra öga på var den låg, men hade inte möjlighet att fånga den.

– Så fort man kommer nära den så går den bort, och jag ville inte skrämma den i onödan. Då hade det kanske försvunnit ännu längre bort, säger hon.

Hon har aldrig känt någon oro för att djuret inte skulle må bra. Wallabyn, som oftast finns längs Australiens kuster, klarar sig mycket bra i de svenska skogarna trots det annorlunda klimatet.

– Jag tror att den kunde ha överlevt väldigt länge, år kanske. De äter ungefär som kaniner och det har varit gott om gräs och löv att stoppa i sig, säger Jacqueline Käslin.

Kom tillbaka på egen hand

På Alpakahof Hultet finns fyra wallabies. En morgon var den skenande lilla wallabyn precis tillbaka, och enligt Jacqueline handlar allt om ensamhet.

– Jag tror att det blev trött på att vara ensam. De är inte speciellt flockdjur, men klarar sig väldigt bra med några vänner. De hänger ihop, säger hon.

– En morgon var han tillbaka inne i alpackahagen. Sedan var det bara att samla ihop grannarna som kunde hjälpa mig att leda honom tillbaka in i hans inhägnad.

Även om Jacqueline aldrig var orolig för Vallaby, har en vikt nu lyfts från hennes axlar.

– Det blir lite mindre jobb nu. Jag har haft matställen runt om i skogen och nu behöver jag inte ta mina dagliga promenader för att fylla dem med mat.

Enligt Jacqueline Käslin välkomnades wallabyn tillbaka av sina vänner i hägnet och verkar ha det väldigt bra.


Upptäck mer från idag nyheter

Prenumerera för att få de senaste inläggen till din e-post.

Lämna ett svar

Upptäck mer från idag nyheter

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa

Rulla till toppen