”Kanske inte lever i fyra år”

06 biden oro 1080


Flera amerikanska allierade uttrycker oro över Joe Bidens hälsa – och att han inte kan vinna över Trump.
– Vi är inte säkra på att han, även om han vinner, kan överleva i fyra år till, sa en tjänsteman från ett europeiskt Nato-land
Politico.

Nästa vecka hålls NATO-toppmötet och diplomater och världsledare gör sig redo att besöka Washington. Men privat uttrycker många av dem oro över nuvarande president Bidens hälsa och förmåga att leda landet.

Det rapporterar Politico som har pratat med 20 olika personer som ska närvara vid toppmötet.

– Man behöver inte vara ett geni för att se att Biden är gammal. Vi är inte säkra på att han, även om han vinner, kan överleva i fyra år till, säger en tjänsteman från ett europeiskt Nato-land till tidningen.

Om katastrofdebatten: “Smärsamt att se”

För många av dem var det efter debatten mot Trump som varningssignalerna blev extra starka.

– Det var smärtsamt att se, om jag ska vara ärlig. Vi vill alla att Biden ska få en andra mandatperiod för att undvika att ha att göra med Trump igen, men detta var inte betryggande, säger en EU-tjänsteman till Politico.

Till och med en brittisk minister, som var tvungen att avgå efter maktskiftet i Storbritannien i veckan, uttryckte frustration över situationen.

– Kan de demokratiska sponsorerna snälla gå samman och få Biden i pension, så att vi har en chans att få en kandidat som är trovärdig för väljarna?

Inte många av USA:s allierade har talat öppet om Bidens hälsa, men hemma har flera demokratiska politiker gått ut och krävt hans avgång.


Upptäck mer från idag nyheter

Prenumerera för att få de senaste inläggen till din e-post.

Lämna ett svar

Upptäck mer från idag nyheter

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa

Rulla till toppen