Kjelle Power: “Vill flytta Power Big Meet till Skövde”

20220708182322 IMG 1807


Under vår intervju med Kjelle Power, mannen bakom Power Big Meet, ger han ny information om framtiden för Power Meet.

Från torsdag till lördag var det fullt av folk i Lidköping när Power Big Meet arrangerades för 45:e gången. Det var femte gången som evenemanget arrangerades i Lidköping. Kjelle Power, eller Kjell Gunnar Gustafsson, som han egentligen heter, menar att arrangemanget på det stora hela blev en succé med tanke på vädret.

– Vi har inte haft det så här illa på 45 år, men lördagsmorgonen var fantastisk, säger han.

Under lördagsmorgonen var det också fullt med bilar ute på flygfältet. Under dagen har vi släppt en artikel med BILDEXTRA från flygplatsen där man dels kan se bilder på bilarna, men även marknaden.

Framtiden för Power Big Meet

Precis som tidigare år kommer också frågan om Maktens framtid upp. Kjelle Power har tidigare varit kritisk till att köra 2025. Men i vår intervju öppnar han för en vändning i ärendet.

– Jag vill egentligen inte göra fler gånger, men det skulle vara kul att komma i mål i Skövde. Min dröm är att flytta Power Big Meet till Skövde, säger han.

Han nämner flera skäl till flytten. Dels att det första riktigt stora mötet hölls i Skövde 1979. Men han nämner också sina barndomsminnen från Skövde. Han berättar att flera somrar under hans uppväxt spenderades med boende i Falköping och att de gick mycket till Skövde då.

Men den främsta anledningen till att man flyttar är kommunens och NLT:s inställning till arrangemanget, säger han.

– Kommunen bryr sig inte och jag är trött på NLT. 99 % av de som läser NLT har inte varit i Hovby, så de tror på det som står där, säger han.

Han jämför attityden i Lidköping med attityden i Vara när han anordnar evenemang där och menar att dessa är helt olika.

-Vara är en annan del av världen, alla är supertrevliga där, jag älskar Vara, säger Kjelle.

Power Big Meet i Skövde 2025?

Kjelle Power nämner dock att det är flera faktorer som påverkar om arrangemanget kan flyttas till Skövde.

– Jag vet inte alls om kommunen är intresserad, men det är ett ekonomiskt superbingolotteri för kommunen som anordnar det. Det här drar in enorma mängder miljoner, säger han.

Om det blir ett Power Big Meet 2025 och i så fall var det kommer att äga rum återstår att se. Men det står klart efter vår intervju att Kjelle Power åtminstone når ut till Skövde kommun.


Upptäck mer från idag nyheter

Prenumerera för att få de senaste inläggen till din e-post.

Lämna ett svar

Upptäck mer från idag nyheter

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa

Rulla till toppen