Kraftigt oväder i söder – skyfall dränkte Jönköping

17707132 f5de 4ee1 a0a9 c6a179d6d70117707132 f5de 4ee1 a0a9 c6a179d6d701

Chockade Jönköpingsbor såg hur staden drabbades av stora översvämningar under onsdagens kraftiga skyfall, rapporterar P4 Jönköping. Friaredalens park förvandlades till en sjö och både butiker och privatpersoner drabbades av att vatten läckte in i lokaler och bostäder.
Susanne Esping berättar för radiokanalen om hur hennes artistbutik fylldes med vatten.
– När vi öppnade dörren bara forsade vattnet in här. Allt som finns på marken och 20-30 centimeter här uppe är förstört, säger hon.
Bilder i Jönköpingsposten visar människor som vadar genom vattensjuka parkeringsplatser och brandmän simmar till bilar som fastnat när vägarna svämmade över.

Enligt Viktor Blixt, linjeoperatör vid räddningstjänsten i Jönköpings län pågick ett intensivt arbete på grund av de stora vattenmängderna på onsdagskvällen.
– Vi har över 150 ärenden i länet. E4 är vattenpåverkad och flera personer har evakuerats. Det finns inga rapporter om personskador, säger han på onsdagskvällen.
E4 i centrala Jönköping stängdes av helt medan räddningstjänsten arbetade med att pumpa bort vatten.
Under onsdagskvällen befarades också att det fanns rasrisk i höjd med Huskvarna, vilket ledde till avstängning av E4 i södergående riktning.
Sent på torsdagskvällen kunde hela E4:an öppnas för trafik igen.


Upptäck mer från idag nyheter

Prenumerera för att få de senaste inläggen till din e-post.

Lämna ett svar

Upptäck mer från idag nyheter

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa

Rulla till toppen