Krönika: Ett öppet brev till alla åklagare

Kronika Ett oppet brev till alla aklagareimage.php?type=preview&uuid=aebc7a0a 7caa 52a9 ab75

“Jag vet att du inte kan säga något annat än…”

Jag undrar vem som är mest trött på den frasen – jag själv eller varenda åklagare i Karlstad.

Hej på er alla borta på åklagarkammaren i Karlstad! Jag förstår om du är trött på mig, men vet det här: det är jag också.

Det är en liten dans som görs varje gång vi pratar om pågående utredningar, nästan som att vi följer ett manus i båda ändarna av telefonen. Jag ställer frågor som jag vet att du förmodligen inte vill eller kan svara på – du svarar att du inte kan kommentera det just nu. Och så fortsätter det tills dansen är klar och vi önskar varandra en fortsatt trevlig dag.

Det är förvisso en ganska trevlig dans (tycker jag i alla fall, och det måste stå för mig) men jag tänker ändå så ofta att jag tar värdefulla minuter, även om väldigt få, från dig som du kunde ha lagt ner… ja, utreda brott? Och sådana viktiga saker.

Men finns det något annat sätt att göra det? Det har jag undrat flera gånger. Det gör det inte, eller hur?

“Ärendet är nu överlämnat till åklagaren som troligen inte vill kommentera ärendet” – det hela såg ut så.

Titta, du får nog stå ut med mig ett tag till.


Upptäck mer från idag nyheter

Prenumerera för att få de senaste inläggen till din e-post.

Lämna ett svar

Upptäck mer från idag nyheter

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa

Rulla till toppen