25ab59e5 42c4 4064 84ba 99d3e45db629

På måndagen i förra veckan gick Kylian Mbappé in i österrikaren Kevin Dansos ena axel i EM-premiärmatchen i Düsseldorf. 25-åringen fick lämna matchen med en kraftigt blödande näsa och en fraktur konstaterades. Efter att ha missat mötet med Nederländerna (0–0) i Leipzig på midsommarafton var Mbappé tillbaka i det franska laget i gruppfinalen mot Polen.
Stjärnanfallaren, iklädd en skyddsmask, gjorde sedan sitt första EM-mål när han säkert satte in en straff i den 56:e minuten och gav Frankrike en ledning med 1-0. Han firade med att ta av sig den mycket omtalade masken som han har tränat på de senaste dagarna.

Målet var inte bara den blivande Real Madrid-spelarens första i årets EM-slutspel. Det var också hans första någonsin i EM-sammanhang sedan han förblev mållös i EM för tre år sedan.
Cirka 20 minuter efter Mbappés ledningsmål tilldelades Polen en straff på videogranskning efter att Karol Swiderski fälldes av Dayot Upamecano. Frankrikes målvakt Mike Maignan räddade den första straffen från Polens stjärna Robert Lewandowski. Men anfallaren var tvungen att vända den eftersom Maignan ansågs ha flyttat för tidigt. Lewandowski slog bollen i samma hörn, Maignans högra, och bollen gick i nät och matchen slutade oavgjort.
Polen var utslaget redan innan gruppfinalen och lämnar EM med en inspelad poäng.
Österrike, Frankrike och Nederländerna sällar sig till Tyskland, Spanien, Schweiz och Italien i åttondelsfinal.