Ledare: Bubbel från Byrån: Fel i skolan, fel på fältet

Ledare Bubbel fran Byran Fel i skolan fel pa faltet scaledimage.php?type=preview&uuid=cd488bd6 909c 57ab ac2b

För det var så klart vad Byrån läste på mjölkpaketen – naturen är bra?

Poliskadetter lär sig om droger felaktigt, enligt en granskning av deras läromedel. Nu föll symbolen på byrån, att polisen har en så lättsam inställning till civila lagliga vapen och vapeninnehav och så svårt att följa lagen när det gäller att utfärda vapenlicenser, kanske helt enkelt på grund av att författarna till läromedlet på utbildningen inte vill att polisen ska veta rätt och göra rätt?

Löven på banan

Myndigheten har hört att den invasiva växtparkrutschbanan som växer i spåren hindrar tåg från att köra, vilket myndigheten tycker är olyckligt.

Då är det mycket bättre på hösten när man kan trösta sig med att lövet som hindrar tåget från att röra sig har en vacker färg ändå.

Rätt fel gör rätt

På tal om saker som inte kommer upp. Efter att EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen fått sin häst mulen av en varg meddelade kommissionen att skyddet för vargen skulle minska. Efter turerna med Kristerssons statssekreterares svartbyggda brygga har regeringen utlovat lättnader i strandskyddet.

Myndigheten har därför stor förhoppning om att posten ska börja komma igen efter att Postnord slarvigt slängt bort en hel pall med profilmaterial som Moderaterna beställt till sitt Sverigemöte.

Helt i linje

Myndigheten konstaterar att Hanna Stjärne slutar som vd för SVT för att istället leda arbetet för Nobelstiftelsen.

Myndigheten misstänker därför att Hamas snart kommer att övervägas för Nobels fredspris.

Inte så svårt i hjärtat av staden

Myndigheten har uppmärksammat några stockholmares högljud mot att de två älgar som vandrade in på Södermalm skjuts och uppäts. Byrån med sin kunskap om Stockholm förstår varför.

Med tanke på Södermalmsbornas inställning borde länsstyrelsen ha släppt ut en flock hungriga vargar som kunde ha bitit ihjäl älgen. För det var så klart vad Byrån läste på mjölkpaketen – naturen är bra?

En isglass för skattebetalarna

Verket har fått beskedet att försvaret ska förstöra kollektivtrafiken i Kalmars 56 gasdrivna bussar som riskerar att spontant explodera.

Myndigheten kände inte till att EOD stod för explosiv omnibusförvaring.

Skjut bort skatten

Under pandemiåren försökte Socialdemokraterna och Riksbanken driva upp inflationen genom att skjuta in stora mängder nya pengar.

En sak som byrån inte förstår. Om det bara är att trycka nya pengar, varför betalar vi skatt?

Intellektuell strid vid soporna

På tal om natur har byrån nåtts av nyheter från andra sidan Atlanten. Du kan inte bygga björnsäkra soptunnor i amerikanska nationalparker. Det är för mycket överlappning mellan de smartaste björnarna och de dummaste människorna.

Falskt vigselbevis

Byrån följer tv-serien Gift vid första ögonkastet med stort intresse. Byrån finner dock att ett mer passande namn skulle vara “Aldrig sett maken”.

Nyhetsbyrån


Upptäck mer från idag nyheter

Prenumerera för att få de senaste inläggen till din e-post.

Lämna ett svar

Upptäck mer från idag nyheter

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa

Rulla till toppen