Ledare: Pratar Moderaterna i Torsby inte pratar med varandra?

Ledare Pratar Moderaterna i Torsby inte pratar med varandraimage.php?type=preview&uuid=d198e693 e862 521f 9424

Om Daniel Eriksson (M) och Ulf Ronge (M) tycker att Kvistbergsskolan, Reningsverket i Ransby och Sysslebäcksbadet är några nöjesanläggningar, så låt det stå för dem. För det är de fastigheterna vi investerar pengar i nu. Vad är kärnverksamheten för dessa skribenter, frågar sig Peter Jonsson (S), kommunstyrelsens ordförande i Torsby kommun, i ett svar.

Huvudlösa projekt prioriteras framför kärnverksamheten i Torsby

Daniel Eriksson (M) och Ulf Ronge (M) hävdar i sin remissyttrande att Socialnämnden måste ställa sig bakom olika nöjesanläggningar i kommunen.

De har själva varit med och fattat beslut om de önskemål om de budgethöjningar socialnämnden behövt, och de vet också att både budgetberedningen och kommunfullmäktige har tillmötesgått nämndens önskemål de senaste åren.

Att vara vuxen i rummet innebär att presentera fakta och inte göra påståenden som är påhittade eller inte stå upp för dina beslut.

Politiken i Torsby har sedan en tid tillbaka fått information om att vi har många lediga platser på vårt särskilda boende. Att vi har haft 15–20 lediga platser utspridda över hela kommunen har varit ett faktum i flera år och det har också pratats om att lägga ner ett boende.

Torsby kommun och Socialnämnden har stora merkostnader för dessa lediga tjänster. Moderaterna genom Ronnie Walfridsson (oppositionsråd) och Socialdemokraterna Peter Jonsson (kommunalråd) kom överens om att inte lägga ner något boende utan att frysa några avdelningar för att samtidigt renovera dem för att kunna öppna när behovet ökar. . Ett förslag vi hade en dialog med våra politiker i Socialnämnden om. När jag ringer Ronnie (torsdag morgon) vet han inget om deras insändare?

Om Daniel och Ulf tycker att Kvistbergsskolan, Reningsverket i Ransby och Sysslebäcksbadet är några nöjesanläggningar, så låt det stå för dem. För det är de fastigheterna vi investerar pengar i nu. Vad är kärnverksamheten för dessa författare?

Om det är Torsbybadet de syftar på så kommer kapitalkostnaden för den anläggningen om 2–3 år och det är nu Socialnämnden behöver göra sin verksamhet mer kostnadseffektiv.

Vi pratar inte om permitteringar eller nedläggningar, utan tömning av redan tomma lägenheter!

Vi behöver hålla en hög personaltäthet och behålla vårt särskilda boende i hela kommunen. Vi behöver fortsätta satsa på att vidareutbilda vår vårdpersonal och sätta vårdtagaren i centrum.

Man undrar om inte Moderaterna pratar med varandra? Eller inte prata med sina partners?

vänliga hälsningar

Peter Jonsson (S)

Ordförande i kommunstyrelsen, Torsby kommun


Upptäck mer från idag nyheter

Prenumerera för att få de senaste inläggen till din e-post.

Lämna ett svar

Upptäck mer från idag nyheter

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa

Rulla till toppen