Ledare: Vår generation kännetecknas av en enskild sak: Vi fick det sämre än de som kom före oss

Ledare Var generation kannetecknas av en enskild sak Vi fick scaledimage.php?type=preview&uuid=e1ca4024 7e89 5617 a54a

Dagens unga generation har inte sett något annat än ett samhälle som drar sig tillbaka. Ett samhälle där de rika blir rikare och de fattiga blir fattigare. De som ska betala är Eda kommuns barn som får sina lekplatser sålda till högstbjudande.

Brukar du också längta tillbaka till tiden då du var barn och ung? En tid utan bekymmer, utan problem? En tid fylld av lek, framfart och sprudlande glädje?

Jag tror dock inte att alla från min generation kan längta tillbaka på samma sätt. För min generation präglas av en enda sak.

Vi såg när vår skola stängdes. Vi såg när vår lekplats revs. Vi såg hur våra sjuka föräldrar var försäkrade.

Vår generation präglas av en enda sak: Vi hade det värre än de som kom före oss.

Genom åren har ett nytt Sverige utlovats. Det som fanns i statskassan skulle fördelas mer rättvist. Skolor, jobb, bostäder, flexibilitet, effektivitet, fungerande sjukvård, allt du kan önska dig!

Men något hände på vägen.

Vi blev giriga. Istället tyckte vi att de rika förtjänade mer, eftersom de “sliter och jobbar så hårt”. Alla andra blev fattigare. Fattigdom, tyckte vi, borde bekämpas hårdare.

Så vad fanns kvar efter alla dessa år? Arbetslöshet, fattigdom, upplopp, getton, upplopp, våld, mord och ensamhet.

Men myndigheterna hade ett svar. Exponeringen och bräckligheten skulle lösas med skattesänkningar, lägre ingångslöner, sämre fackliga rättigheter och provanställningar.

Istället blev jobben färre och det krävs fler kvalifikationer. Det saknades bostäder, mindre vård för de ömtåliga, skolan fick färre lärare och sjukvården färre sjuksköterskor.

De rika, huvudstaden, började istället äga skolor, vårdcentraler, apotek, bostäder och LSS. Och arbetarna, de fick betala hela kören.

Efter valet 2022 hände det igen. Skatterna för höginkomsttagare sänks och kommunerna och regionerna måste nu fokusera på sina “kärnuppgifter”. Pengarna måste helt enkelt sparas.

Så vad gör Eda kommun för att få igång ekonomin? Ja, de auktionerade ut sina lekplatser. De sparar ihop till en gunga, en jäkla gunga. Så kommunen gör detta samtidigt som vården, skolan och allmännyttan skärs ner helt.

Madicken Källvik från Säffle och de nya gymnasieeleverna behöver en utredning för dyslexi för att få sina behov tillgodosedda i skolan. Men väntetiden för en logoped är tre år i Värmland. Hon fick därför åka till Södertälje istället för en utredning.

Det är ingen slump att vår tids barn och ungdomar anser att vårt samhälle håller på att förfalla. För samhället gör det och de kan inte göra något åt ​​det.

I Jimmie Åkessons och Ulf Kristerssons Sverige blev landet inte tillräckligt “bra igen”. Istället var det en upprepning av tragedierna från tidigare år.

Sjukförsäkringen kommer att försämras att minska långtidssjukskrivningarna. Man måste ut och jobba vare sig man är frisk eller inte. Samtidigt måste A-kassa ge allt mindre pengar till de som blivit av med jobbet.

Om du dessutom är så sjuk eller skadad att du måste gå i förtidspension. Då finns det ingen ersättning att få.

Då kan SD-regeringen finansiera ökningen av de rikas rot och rottillägg. Fler pooler kan städas och hus på den spanska solkusten kan renoveras.

Vad tycker regeringen att vi ska göra när barnen blir hungriga och ser sina lekplatser rivna?

Ja, vi måste gilla läget. Spela hemma, titta på självhjälpsfilmer på Youtube för din dyslexi och handla billigare mat.

De har inget att spara åt oss, utan allt att ge till sina vänner i storfinans.

Men det kommer en dag. En dag då människor reser sig mot orättvisor.

En dag då vi tar tillbaka allt de tog ifrån oss.

En dag då vi ställer de ansvariga till svars för vad de har gjort.

Sen får vi se vem som gillar situationen.


Upptäck mer från idag nyheter

Prenumerera för att få de senaste inläggen till din e-post.

Lämna ett svar

Upptäck mer från idag nyheter

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa

Rulla till toppen