Lewis Hamilton tårfylld – vann på Silverstone

a63cf57f bfa5 465a 8098 e239cbd7df9ea63cf57f bfa5 465a 8098 e239cbd7df9e

Efter två år av holländsk överhöghet har publiken på Silverstone i det brittiska GP äntligen sett en hemmavinnare igen. Lewis Hamilton vann efter stor dramatik, med ett depåstopp som var boven i dramat för Lando Norris.
Men redan på lördagen blev det stort jubel för hemmapubliken. Det var trippel brittiskt i kvalet, där George Russell (Mercedes) tog pole position före Lewis Hamilton (Mercedes) och Lando Norris (McLaren).
Britten längst fram skulle dock tvingas bryta loppet, och istället stod segern mellan Norris, Hamilton och Verstappen. Norris ledde ett bra tag, men ett långsamt depåstopp på det 40:e av 52 varv ställde till det för 24-åringen, som blev passerad.

Norris stannade bilen några meter för långt fram, vilket kostade drygt en och en halv sekund extra, och lät Hamilton passera.
Med fem varv kvar tog sig även Verstappen förbi Norris, och började en nervös jakt på Hamilton, drygt tre sekunder före. Men Mercedes-föraren höll sig undan, och hemmapubliken utbröt i stort jubel.
Under sitt segervarv knöt en synligt rörd Lewis Hamilton näven och visade sin uppskattning för fansen.
– Tack för allt, lyssna. Det betyder så mycket, den här vinsten. Och ett stort tack till alla fans som är här idag. Jag älskar dig, säger Hamilton på stallradion.
Vinsten är inte bara Hamiltons första sedan Saudiarabiens GP den 5 december 2021. Det är också en historisk vinst. Ingen annan har vunnit efter sitt 300:e lopp, men Hamiltons seger på Silverstone kom i hans 344:e karriärlopp. Det är nionde gången han vinner på hemmaplan.


Upptäck mer från idag nyheter

Prenumerera för att få de senaste inläggen till din e-post.

Lämna ett svar

Upptäck mer från idag nyheter

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa

Rulla till toppen