Lilla Nymo frisk igen – Fredrik Steen om glädjebeskedet

667a7133e4b0a32d7bb57a22 1719302266580?location=main&w=1200&resize=1200,0&ssl=1


Förra veckan kunde vi berätta att lilla Nymo blivit sjuk, och att hon haft det jobbigt ett tag. Sjukdomsbilden var diffus och oron stor, men nu kan hundtränaren Fredrik Steen ge oss en glad nyhet.

Hon är pigg och tigger som vanligt, säger han i Nyhetsmorgon.

Sjukdomen kom från ingenstans. Efter ett akutbesök på djursjukhuset kunde veterinären inte hitta något fel och alla värdar såg ut precis som de skulle. Men lille Nymo mådde inte bra. Veterinärens teori var att hon åt något som orsakade irritation i magen.

Lord Fredrik Steen var riktigt orolig.

Hon är för all del inte ren längre, säger han.

Symtomen kvarstod och Lille Nymo fick inte behålla någon vätska. Till sist fick hon ta magsårsmedicin och det gav positiv effekt efter tre dagar. Nu är hon klar med medicinen, och hon är helt återställd.

Symtom som är allvarliga där vi inte hittar orsaken, det är läskigt med en tik som är snart tio år. Det är inte bra, så jag är väldigt glad att hon är pigg och tigger och är igång precis som vanligt igen, säger Fredrik Steen.

“Hennes leende gör mig lugn”

Lille Nymo sträcker sig efter en godisbit som Fredrik Steen håller i handen. Hon har blivit bättre, men det är fortfarande dags att vara på din vakt. Nu när hon slutat med medicineringen kan symtomen komma tillbaka, men det verkar inte så i nuläget.

Jag känner mig som en typisk förälder. Jag är överbeskyddande när vi går ut och jag kollar på henne på natten. Oron finns kvar, men varje gång jag ser det där leendet som jag tror att hon kan ge mig känner jag mig lugnare, säger Fredrik Steen.

Hundcoachen understryker hur viktigt det är att vara vaksam och att lära känna sin hund – inte bara när den är sjuk, utan även när den är frisk. Detta för att kunna upptäcka avvikelser.

Det har vi pratat om i Nyhetsmorgon i snart 15 år, säger han.

Streama Nyhetsmorgen på idag nyheter Play

Nyheter varvas med djupgående diskussioner, bevakning av de senaste trenderna, personliga intervjuer, kultur och sport.

Jenny & Steffo


Upptäck mer från idag nyheter

Prenumerera för att få de senaste inläggen till din e-post.

Lämna ett svar

Upptäck mer från idag nyheter

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa

Rulla till toppen