Löser vårdkrisen med bonusar och höjda löner

1966b0e2 6bfa 47a7 a235 35d98944fc9a


Inne i hemtjänstens lokaler i Tärendö, fyra mil utanför Pajala, packar Sofia Persson de sista matlådorna i en fryspåse. Om några minuter behöver hon gå till nästa patient. Hennes kollega Jenny Ridbäck kommer in genom dörren från ett nödlarm, hennes lunch började för en halvtimme sedan.

Semestern närmar sig, men det betyder också att personalstyrkan blir ännu mindre. I sommar saknas det personal i över 100 skift. I två veckor blir Sofia Persson ensam som ordinarie.
– Det ger mig ångest. Jag kommer att tänka på ersättningarna samtidigt som jag ser till att allt fungerar.

Jenny Ridbäck, Sofia Persson, Sandra Malmestam Stridsman och Julia Aidanpää Ängsund tillhör den fasta personalgruppen i Tärendö.  De har haft flera kollegor som lämnat vården för ett gruvjobb på Kaunis Iron.

Foto: Erik Simander

I flera kommuner i Norrbotten och Västerbotten finns fler lediga jobb än arbetslösa. I Pajala är arbetslösheten nere på tre procent, i stora delar av norra Sverige konkurrerar välfärden och industrierna om arbetskraften.
Den här sommaren är den värsta på länge, säger Pajala socialchef Carin Johansson. Det råder brist på undersköterskor och vårdbiträden.
Inför sommaren har de infört bonus för de som vikarierar i åtta veckor, mer lön för tillsvidareanställda som jobbar över och drygt 13 000 kronor extra för de som skjuter upp sin semester med två veckor. De har även tagit in bemanningskonsulter.
– Vi har för lite personal och konkurrens med gruvindustrin.

Hon menar att Kaunis Irons järnmalmsgruva ger möjligheter för kommunen att utvecklas, men att välfärden behöver hänga med i löneläget.
– Vi har ett uppdrag från socialnämnden att ge mer konkreta förslag på hur mycket det skulle kosta att höja vårdbiträdena och undersköterskorna med 5 000 kronor vardera eller dubbla ob-tilläggen.

Tror du att det är högre löner som kan locka folk?
– Vi måste behålla vår personal, de som går vidare till andra jobb går för att de får högre lön och en mindre stressig arbetsmiljö. Som det är nu kan vi varken behålla eller attrahera.
Hon nämner de låga arbetslöshetssiffrorna, det finns inte folk att rekrytera även om de skulle vilja.
– Staten ska ge bidrag för att människor ska flytta hit och till bostäder. Kommuner med hög arbetslöshet får hjälp, men vi får ingenting.

Arbetslösheten är låg i Pajala och personalbristen märks i flera verksamheter.  I Tärendö saknas hemtjänstpersonal på minst 100 skift i sommar.

Foto: Erik Simander

Malin Ragnegård, ordförande i facket Kommunal, beskriver situationen i Pajala som en akut kris.
– Det är en helt orimlig situation. De lägger pengar på att bemanna välfärden med inhyrd personal och konsulter, det utarmar vårt gemensamma välfärdssystem.
Enligt Kommunal har andelen inhyrda sjuksköterskor ökat de senaste åren, främst i norra Sverige där det råder brist på personal.
Kommunens planer på höjda månadslöner är bra, tycker hon, men det räcker inte.
– De behöver införa både kortare arbetstid och högre löner. Det är positivt att de har börjat titta på det men de är sena till bollen, det är synd att de inte agerade tidigare.
Tror du att det skulle kunna ge ringar på vattnet till fler kommuner?
– Jag hoppas verkligen det. Alla behöver fundera hårt på varför det är så svårt att både behålla sin personal och attrahera ny personal.

Pajala är mitt uppe i den tuffaste sommaren på länge, säger Pajalas socialchef Carin Johansson, som berättar att man tittar på att höja lönerna rejält.

Foto: Erik Simander

På hemtjänstgruppen i Tärendö har de haft kollegor som lämnat hemtjänsten för Kaunis Iron-gruvan. En som lämnade vården fördubblade sin lön, säger de. Sofia Persson har själv funderat på att söka till gruvan.
– Vi sliter och jobbar extra timmar och timmar. Men samtidigt älskar jag det här jobbet. Vi jobbar med människor och inte grushögar som flyttas från a till b.

I februari anmälde lex Sarah Tärendös hemtjänstgrupp Pajala kommun. I rapporten står det att de fått ställa in godkända insatser som dusch och aktiviteter med brukare, missat att ge medicin och upplevt att de utgjorde en trafikfara.
Kommunen har begärt kompletteringar på individnivå då en lex Sarah handlar om tjänstefel för en enskild.

Snart åker personalen på hemtjänsten i Tärendö på semester, men då minskar personalen rejält.  I två veckor blir Sofia Persson den enda ordinarie.

Foto: Erik Simander

– Våra användare frågar nästan varje dag om vi har tillräckligt med folk och hur länge vi har tid att stanna. Ibland är vi de enda de träffas på en dag och vi har bara några minuter på oss, säger Sandra Malmestam Stridsman.
De resonerar kring vad som skulle få deras arbete att kännas lättare. För tillfället ser de konsulter som alternativ som kan hjälpa just nu. Men då måste lönerna upp.
– Det kanske skulle göra det möjligt för dem att locka tillbaka vårdpersonal från gruvan. Många är där för pengarna, inte för att de trivs.
De upplever att de har försökt lösa situationen själva genom att ta varandras pass och boka om.
– Vi jobbar redan heltid och många har små barn, det går inte längre, säger Sandra Malmestam Stridsman.


Upptäck mer från idag nyheter

Prenumerera för att få de senaste inläggen till din e-post.

Lämna ett svar

Upptäck mer från idag nyheter

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa

Rulla till toppen