Mållöst när Gais och Hammarby kryssade

99264706 7146 42fb b8fd 7757b582cdd599264706 7146 42fb b8fd 7757b582cdd5

Vårens överraskningslag Gais mötte formformade Hammarby när allsvenskan startade om i Göteborg. Kampen började på läktaren redan innan avspark när över 5 000 resande Hammarbysupportrar eldade på med bloss, tifo och sång på en utsåld arena.

Första halvlek blev ett lägeskrig där Hammarby tryckte på och Gais fick slå tillbaka. En strid i kampen var Hammarbys vindsnurra Bazoumana Touré mot Gais kapten August Wängberg. Gång på gång drabbades de ihop på vänsterkanten där Wängberg oftast lyckades avvärja farliga drag.
– Det är en kamp där ute men vi står upp bra, kommenterade Wängberg till Max i halvtid.
I andra halvlek var det Gais som alltmer tog över och anföll. Nyförvärvet Lucas Hedlund, med förflutet i Utsikten, presenterade sig för några vassa målchanser. Men till ingen nytta.
När domare Victor Wolf äntligen blåste i pipan för sista gången var striden över. Delade poäng och lagen fortsätter att skugga varandra i tabellen. Sju gula kort säger något om intensiteten i kampen.
Mötet på Gamla Ullevi var det första mellan de två lagen i seriespel på nästan tio år. Senast de träffades var den 26 oktober 2014, för 3 542 dagar sedan, också det i Göteborg. Det var en match i superligan och det slutade också med oavgjort resultat.


Upptäck mer från idag nyheter

Prenumerera för att få de senaste inläggen till din e-post.

Lämna ett svar

Upptäck mer från idag nyheter

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa

Rulla till toppen