Man åtalas för övergrepp på häst

original


640@60
GENRE BILD. Mannen är misstänkt för att ha brutit sig in i ett stall och utfört en sexuell handling på en häst.

Foto: Labunskiy Konstantin / Colourbox

Händelserna som mannen nu åtalas för ska ha inträffat i Skåne i början av året. Han nekar till brott.

En dag i februari tvingade han sig in i ett stall, enligt åtalet. Där band han en häst med ett rep runt halsen, varefter han utförde en sexuell handling på hästen medan den stod i båset. Händelsen fångades av en övervakningskamera i stallet.

Åtalad för flera brott

Mannen är åtalad för en rad brott vid tre olika tillfällen.

Första tillfället: Brott mot djurskyddslagen, grovt olaga intrång.

Andra tillfället: Allvarligt olagligt intrång.

Tredje tillfället: Grovt olaga intrång, försök till grovt våld mot tjänsteman eller grovt hot mot tjänsteman, grovt olaga hot, grovt brott mot knivlagen.

Mannen nekar till alla brott han är åtalad för.

Under rättegången ska en veterinär intyga att hästen efter händelsen väntade och var rädd och inte lät veterinären komma nära bakdelen.

Kvällen därpå tvingade han sig in i ett annat stall, enligt åtalet. Åklagaren menar att syftet redan då var att utföra sexuella handlingar på en eller flera hästar. Han upptäcktes dock av ägaren. Hon berättade att mannen hade tagit med sig morötter och placerat blomlådor utanför hästboxen.

Åtalet: Att slå en polis med en kniv

Ytterligare tre dagar senare tvingade han sig tillbaka in i det första stallet, enligt åklagaren, igen med samma brottsliga avsikt. Han konfronterades då av en man och en kvinna. Kvinnan är polis och skulle gripa honom.

Enligt åtalet ska han sedan ha huggit polisen med en kniv, vilket rubriceras som försök till grovt våld mot tjänsteman. Att han inte lyckades skada henne berodde bara på att polisen och den medföljande mannen tog varsin arm på den misstänkte. Även vid det tillfället hade han med sig morötter och ett rep.

Alternativt menar åklagaren att mannen gjort sig skyldig till grova hot mot tjänsteman genom att rikta kniven mot polisen. Han åtalas även för grovt olaga hot mot den medföljande mannen.

Mannen greps och har suttit häktad sedan dess. Han är medborgare i Turkiet, och åklagaren begär att han ska utvisas med förbud att återvända till Sverige i tio år.

LÄS MER: Männen sköt flera salvor med kpist mot poliser

Upptäck mer från idag nyheter

Prenumerera för att få de senaste inläggen till din e-post.

Lämna ett svar

Upptäck mer från idag nyheter

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa

Rulla till toppen